Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success.  În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

O femeie ca și tine

La 40 de ani îmi place să vorbesc mai mult despre imperfecțiune decât despre perfecțiune. Cred în autenticitate și asumare, în clipe care valorează imens și oameni pe care merită să-i ții aproape.

Cool, hot & nice?

Întotdeauna am avut un conflict personal între ceea ce sunt de fapt și înfățișarea mea…suavă. Spun ceea ce gândesc și asta uneori nu-ți aduce prea multe beneficii, mai ales în societatea în care trăim acum. Lumea văzută de mine  mai are povești frumoase în jurul mesei, oameni autentici dar și un dialog fără perdea. Gust cultura, deși nu o produc. E unul din marile mele regrete.

Rolul de mamă îl exclude pe cel de femeie? Din contră!

Iubesc în toate formele posibile. Fără stereotipuri. Teoria ca teoria dar practica ne omoară. Nu putem fi doar mame, suntem femei în toată nebunia și frumusețea noastră fără a trimite la un anumit etalon. Cine își imaginează că a fi femeie e ceva exclusiv glamourous? Energia aceea sexy ar trebui să ne caracterizeze la 20, 40, 60, 80 de ani.

Cum rămâne cu visele mele?

La 20 de ani aș fi coordonat proiecte de CSR, aș fi scris pentru o revistă într-un oraș vibrant, aș fi publicat o carte. Cu toate acestea am ajuns să lucrez în comunicare apoi în marketing și project management.

După nașterea fetelor mele lucrurile s-au schimbat radical. La fel și viziunea mea despre viață

În prezent am început să lucrez la fiecare din aceste capitole. Lucrez la o carte pentru copii, generez mici proiecte de CSR, încep colaborarea cu o revistă. Surprinzător,  pasiunea pentru scris a adus și nevoia de transformare. De aceea pun bazele unui proiect educațional pentru adolescenți prin care îmi doresc să schimb viziunea referitoare la școală și învățare. Sună ca un vis dar va deveni o meserie pentru mine.

Cel mai mult îmi doresc să schimb mentalități!

 Acum 12 ani  am elaborat un proiect de lege care viza familiile monoparentale. Speram să pot schimba, în bine, viața mamelor singure. Vedeam studiile diverselor ONG-URI și mă îngrozeam de nivelul de trai al mamelor singure care locuiau la sat. Acolo unde informația nu se propagă cu viteza luminii, unde stigmatul e în floare și accesul la serviciile medicale sau psihologice este limitat. Totul e funcțional până la politică. Îl reiau bazându-mă pe experiența acumulată până acum și cu o strategie mai bună de implementare. Campania FIECARE FEMEIE CONTEAZA este despre mame adolescente și mame singure care nu mai doresc să fie asistate social.Nu vor să fie niște cifre rără relevanță în statistici. Viața lor trebuie să fie responsabilă, demnă și cu speranța că pot oferi copiilor un viitor mai bun.

Viața în echipa Fashion Revolution

Mi-am propus un exercițiu pe care îl împărtășesc cu voi: o politică a pașilor mărunți, dar siguri, cu speranța că activismul și unitatea pot fi două componente fără de care nu putem construi durabil.

Educația prin prisma Fashion Revolution Romania înseamnă mai mult decât un joc de cuvinte care te trimit cu gândul la modă sau consumerism.

Suntem o echipă. Patru femei diferite din punct de vedere profesional, care se completează uman extrem de bine. Drumul acesta pe care l-am început împreună, înseamnă posibilitatea de a învăța, în continuare, unele de la altele, ceea ce nu e rău deloc.

Cum stau cu timpul liber?

Mă găsești plimbându-mă prin Bucureștiul neștiut, printre case de poveste, cu arhitectură care îndeamnă la fotografii. Da, fotografia urbană e una din marile pasiuni. I-am molipsit și pe copii! Momentele de liniște aduc și cărțile cu ele, alături de o cafea sau un ceai cu aromă de scorțișoară.

Iubesc grupa de adolescenți ai Asociației Touched Romania cărora vreau să le transmit prin lecțiile și proiectele din fiecare weekend că viața e frumoasă și merită trăită în toate formele ei. Trebuie doar să pui suflet, inimă și personalitate în tot ceea ce faci, oricând, oriunde și indiferent cine te privește. Lecția cea mai importantă este despre încrederea în tine și dorința de a învăța.

În loc de final!

Am fost prinsă mereu  între succese și sacrificii. Aici mă refer la acel succes fără diplomă și aplauze din public. Singură sau nu, de cele mai multe ori am luat viața în piept, mi-am crescut și educat copiii, savurând reușitele lor mai ceva ca un actor în culise. Viața mea nu are doar nuanțe de alb și negru. Am trăit multe momente în care i-am descoperit culoarea acolo unde nu m-aș fi așteptat niciodată.

Care este cel mai mare succes al meu? 

Voi răspunde fără să ezit: fetele mele, Paula & Mara. Cu ele am învățat că poveștile cele mai importante sunt cele care ne descriu pe noi, ca oameni. De ce să astepți o viață ca să faci ceea ce ai visat?

Trăiește-ți visul!

Dacă ai întrebări referitoare la blog, vrei sa derulăm proiecte împreună sau pur și simplu dorești să împărtășim idei, îmi poți scrie pe adresa de email: mariana.stan@positivemother.ro

Mariana Stan

 

 

About

About Me

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment