Copiii învață ceea ce trăiesc. Modul în care le vorbim copiilor devine vocea lor interioara mai târziu.

Am învățat în timp că sinceritatea nu e o monedă de schimb în relația cu copiii mei.

Uneori am încercat să-i privez de lucrurile mai grele, despre care mă gândeam că nu sunt pregătiți, că mai au de copilărit. E o mare greșeală. Și cine nu greșește, nu învață.

img-2

Mi-am dat seama că sunt mai pregătiți decât credeam, vorbind cu ei ( la nivelul  potrivit vârstei ) și făcându-i să înțeleagă ce se întâmpla în viața mea, a noastră, a lor.

Surpriza a fost de partea mea și m-a copleșit pentru moment. E momentul acela când răspunsul  lor depășește cu mult așteptările tale. Intuiesc atât de bine stările noastre, le interiorizează, le analizează în felul lor și de fiecare dată te încurajează.

Nu de puține ori mi-a fost dat să aud replici: mama ești mai puternică decât crezi, nu înțeleg de ce nu ești mai sinceră cu tine, o să vezi că va fi bine sau ar trebui să râzi mai mult ca acum!

Încă învăț de la copiii mei și ei de la mine, însă cu o regulă de bază – corectitudinea cu noi înșine.

E o provocare. Acceptarea propriilor emoții, modul în care le gestionezi cu tine însăți și cu ei, ține de curajul tău de a-i face să înțelegă că viața are și bune și rele. E logic să învețe ce au greșit, nu doar să fie pedepsiți pentru greșeală, iar ca rezultat final  să creadă în ei.

În articolul trecut vorbeam despre importanța modelului pozitiv în viața lor.

Uneori în viteza noastră de a face față provocărilor vieții, pierdem din vedere faptul că suntem, involuntar, modele de comportament pentru ei. Trebuie doar să ne uităm mai mult în oglindă…însă nu pentru a vedea dacă a mai apărut un rid sau nu. Răspunsurile vor veni de la sine. E un foarte bun  exercițiu de autocritică.

Important e să nu îți fie teamă să recunoști că ai greșit și să corectezi.

Gândește Pozitiv! Ești mamă!

 

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment