Sfârșit de săptămână! O săptămână plină de suspans dacă e să luăm în calcul goana dupa cadouri de Moș Nicolae, povești despre magie, bunătate și credința că putem fi mai buni.

Pentru unele dintre noi a fost prima Sărbătoare de Iarnă ca mame.

Un sentiment anume!

Unii dintre copii n-au găsit în cizmulițe cadourile potrivite, chiar dacă pentru părinți, a însemnat plecatul mai devreme de la birou, alergat nebun prin magazine, cozi interminabile și analize de piață.

foto2

Produs final: fețe nemulțumite.

Aceasta a fost una din discuțiile mele cu alte mămici ,,supărate” că nu știau cum să mai dreneze spirite acasă, după atâta efort.

Doamnelor, păstrați  echilibrul !

Nu vă culpabilizați, pentru că vor specula acest lucru mai bine decat credeți. Atâta timp cât îi veți face să înțeleagă că spiritul Sărbătorilor înseamnă ceva mai mult decât îndeplinirea tuturor dorințelor, va fi ok.

Sugestie:  Rugați-i să facă o listă formată din maximum 4 lucruri.
Două lucruri să fie alese exclusiv de ei, iar celelalte două să fie lucruri de suflet, pe care să aibă posibilitatea să le împartă cu cei din jur: momente împreună (fără telefon și tv ), citit povești, cumpărat ceva împreună și discutat despre el, realizat lucruri specifice de sărbători, donații către cei nevoiași, jocuri de rol în care să se simtă apreciați sau valorizați.

Copiii vor învața astfel că sunt mai mult decât niște răsfățati demni să li se împlinească orice dorință.Clar avem tentația să facem acest lucru.
E important să învețe că trebuie să existe un echilibru între a oferi și a primi. Indiferent de vârstă!
Asta pentru a știi să aprecieze la justa valoare mai încolo.

foto1

În cazul meu a fost o săptămână plină de neprevăzut. Pentru că atunci când ai copii,ajungi să scrii în fiecare zi câte o poveste.
Gândiți pozitiv! Sunteți mame…dar mai întâi de toate sunteți femei ce modelează vieți în complementaritate cu a voastră.

Voi ce ați dăruit sau ce ați primit?

foto3

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment