Ana este de vis. Când am descoperit Anaisme, blogul ei, m-am simțit ca într-o galerie de artă, artă cu suflet. Ana lasă o frântură din dragostea și din sufletul ei în fiecare poveste pe care o așterne pe farfurie sau pahar; este nevoie de magie să transformi o banală farfurie într-un obiect cu poveste, valoros.

Cred că succesul vine dacă iubești ceea ce faci. Când crezi în ceea ce faci, ești mai perseverentă, mai încăpățânată – în sensul bun, ești mai dispusă să cauți răspunsuri sau soluții !

anaisme_nori-de-ploaie-soare-cald-sunt-prieteni-de-pahar-hand-painted-glass-by-anaisme-best-friends-red-yellow-blue

Povești pe farfurie, esență de bucurie

Sursa de inspirație a Anei este băiatul ei, un copil foarte creativ care a ajutat-o să viseze până la vârsta asta, a ținut-o alertă și a responsabilizat-o mai mult.

I-a adus întotdeauna aminte să împartă și să dăruiască. Alături de el a reușit să fie încă o dată copil. Acum este adolescent, deci urmează să se maturizeze alături de el.

n

Totul a început când și-a descoperit, accidental, cele două pasiuni: pictura minimalistă și fotografia. Se află încă în etapa de auto-descoperire, din păcate nu reușește să aloce suficient timp pentru exercițiu.

Plăcerea de a crea un dar unic

Din nevoia de a-și trăi viața frumos sau de a-și încărca bateriile seara, după orele de birou, și-a concretizat acest vis. Așa s-a nascut Anaisme, blogul ei, un loc unde pictura Anei a evoluat de la puncte, la linii, la concepte până la mesaje.

Atunci când vorbește despre daruri, amintește că orice obiect creat de ea trebuie să fie special, nu impersonal, luat în grabă, prin marile magazine.

Când reușește să transmită – dragoste, speranță, bucurie, să stârnească un zâmbet sau chiar strângeri în brațe, misiunea ei a fost îndeplinită.

Cu zâmbetul pe buze îmi povestește cum  într-unul dintre ani, i s-a întâmplat să primească un cadou identic de la trei persoane diferite! Ce șansă!

nb

             nba

Crede cu tărie că în România există, cel puțin, un curent anti-producție de masă

Ana își exprimă spiritul creator prin obiecte unicat, lucrate manual, una câte una.

A dezvoltat un adevărat atelier de idei. Însă nu privește totul ca pe o afacere, ci mai degrabă ca pe o poveste cu suflet. Oamenii caută lucruri cu personalitate, plecând de la arhitectură și design până la obiecte de uz casnic, articole de îmbrăcăminte, obiecte de sezon – lucruri care să spună ceva despre ei sau despre cei cărora le dăruiesc.

Motivația ei a fost mai puternică de când a intrat în comunitatea WAHM (Work at home moms).

A descoperit foarte multe mămici talentate, cu o nemărginită dorință de a crea lucruri unice, lucruri cu personalitate. Femei creative, determinate, care demonstrează că se poate să-ți urmezi visul. Iar când pui suflet și migală în ceea ce faci cu mâinile tale, acele lucruri devin din ce în ce mai valoroase.

   nbvc

Da, oamenii caută lucruri valoroase, nu neapărat scumpe

Evoluția Anei e suma unor momente ce țin de introspecția unui artist în raport cu ceea ce a creat: momentul în care a decis să încerce pictura pe sticlă ( își aduce aminte că a început pe un borcan), când a constatat că la primul spălat se curăță culorile de pe pahar – a hotărât să se documenteze despre culori pentru sticlă, culori pentru porțelan, tehnici de aplicare, tehnici care conferă rezistență culorilor; când a creat primul produs pe comandă (a fost atât de fericită și de încântată de reacția sinceră și plină de bucurie a clientului, încât nu a cerut niciun ban).

 Bucuria în sine a fost cea mai mare recompensă pe care o putea primi!

a1

Experiența personala a convins-o că trebuie să aibă curaj să încerce

Nu știi niciodată ce resurse există ascunse undeva în interior, până nu apare ceva care să le declanșeze. Dacă încerci, îți poți da seama, dacă este o alarmă falsă !

Dacă nu, rămâi toată viața cu regretul, că nu ai încercat și cu imaginația deschisă către „ce-ar fi fost dacă”. Ken Robinson explică foarte bine asta, cu exemple concrete în cartea Descoperă-ți elementul !

Pe de altă parte, Ana crede în susținerea celor din jur. Sfatul ei pentru toate acele femei dornice să-și împlinească un vis, este să nu renunțe și să caute susținere.

Pentru ea, familia este cel mai mare susținător (soțul, băiatul, părinții). Dar nu se întâmplă întotdeauna așa. Își dă seama că este norocoasă, că nu s-a gândit niciodată ce va spune soțul ei când va găsi sufrageria plină de sticle, când nu putea pregăti masa pentru că era plină de farfurii, culori, șervețele, sticlă de spirt, bețe de urechi și altele. Și asta o  face să-și urmeze pasiunea.

nbv

Răspunsurile primite, m-au convins de faptul, că munca Anei este despre bucuria de a dărui emoții și bucurie – în linii sau cuvinte pictate – pe obiecte din sticlă sau porțelan.

Pentru că vin Sărbătorile de Iarnă, poveștile ei pot să devină cadouri unicat, de neprețuit. Puteți încerca: fulgi de sărbătoare cu miros de nuci coapte, esență de bucurie, briză de decembrie ascunsă-n părul tău, seri numai bune de tors sau iubitor de povești nemuritoare.

Creațiile ei le găsiți pe: anaismeblog.wordpress.com

Spor la cumpărat povești scrise & oferite cu dragoste!

Crăciun Fericit !

col

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment