Silvia Zanfir este mama unui băiețel de doi ani și jumătate.

Pentru ea a fost cea mai importantă întâlnire din viață și motivul pentru care a ales, împreună cu soțul ei, Ștefan, să demareze magazinul online Muranos.

524031_194199477414522_421495237_n.jpg

Conduc o afacere frumoasă, cu tradiție, comercializează bijuterii și decorațiuni din sticlă Murano. Există oare cineva care să nu fi auzit vreodată de minunatele bijuterii din sticlă de Murano, incontestabile ambasadoare ale frumuseții venețiene?  Cu siguranță nu există.

Alegerea lor are în spate o adevărată artă. Colaborează cu ateliere de creație și fabrici din insula Murano, Veneția. Colecție superbă de bijuterii si decorațiuni din sticlă de Murano, veritabile, prelucrate manual dupa tehnici tradiționale și cu multă atenție la detalii de către bijutierii venețieni.

Primele atestări istorice despre sticla de Murano datează încă de la începutul secolului al VII-lea, în prelucrarea sticlei de Murano au fost cooptați artiști din toată lumea iar celebrele obiecte au început să aibă din ce in ce mai mult întrebuințări: sticla pentru iluminat, sticla pentru mobilier și decorațiuni, bijuterii din sticlă.

Bijuteriile din sticlă Murano sunt vii, colorate și poartă cu ele povestea și tradiția fabricării sticlei de Murano. Produsele sunt însoțite de certificat de autenticitate emis de producător fapt care atestă originalitatea și calitatea excepțională a produsului.

Unele bijuterii sunt înnobilate cu foiță sau pulbere din aur 24k sau argint 925, altele prind viață prin decorarea cu murrine tăiate dintr-o bagheta de sticlă, realizată prin suprapunerea succesivă a unor straturi de diferite culori și forme.

muranos-2Înainte de a-și duce la îndeplinire acest vis, Silvia a fost coordonator de proiecte, manager de departament, graphic designer în ecommerce. Fiindcă a avut sentimentul că anumite lucruri le-ar putea face altfel, dacă decizia ar fi la ea, acum  11 luni a pornit pe un nou drum. Era vorba de un drum profesional refăcut, însă familiar, de această dată.

Au existat perioade dificile, fiind avertizați că primii 3 ani vor fi dificili, dacă vor să creeze un brand nou pe piață și pornind cu resurse financiare limitate. Experiența profesională în marketing online a ajutat-o, a învățat mai mult, conștientă fiind de importanța pașilor mărunți și siguri într-o astfel de afacere.

Atunci când simți că vrei să faci mai mult la nivel de promovare dar te lovești de lipsa resurselor financiare și gestionarea unui buget prestabilit, începi să devii autodidact.

Nu renunța! Drumul succesului este plin de eșecuri. Este deviza în care noi credem.

muranos 3.jpegS-a ocupat, în detaliu, de imaginea generală cu care vin în întâmpinarea clienților – campanii de marketing, promovarea magazinului în social media, analiza profilului de clienți, customer services iar soțul ei, de chestiuni ce țin de partea contabilă sau documentație și aprobări necesare într-un startup, preluare comenzi, realizare fotografii, furnizori. De mare ajutor a fost  echipa de dezvoltare software ecommerce  While1, aceștia implicându-se activ în realizarea platformei și site-ului pentru magazin.

Rezultatele nu au încetat să apară, fiindcă bijuteriile Muranos sunt, în general, bijuterii pe care le poți purta în cadrul unui eveniment, seturi de bijuterii pentru ocazii speciale, inele pentru cocktail sau coliere cu design ieșit din comun. Pe Muranos găsești însă și bijuterii pe care le poți asorta unei ținute smart casual sau office – un exemplu ar fi pandantivele și cerceii Murrine.

muranos-1Dacă vorbim despre decorațiunile Muranos, acestea se pot plasa, fără îndoială, în zona cadourilor de lux. Majoritatea decorațiunilor sunt suflate cu aur sau conțin foiță din metale prețioase.

Managementul foarte strict al cheltuielor și al timpului ne ajută să depășim momentele dificile și să găsim soluții rapide pentru businessul nostru. Într-o astfel de provocare auto-impunerea unor deadline – uri este foarte importantă. De asemenea păstrarea unei atitudini corecte și oneste față de clientul care alege să cumpere de la tine, și aici mă refer atât la serviciile pre-vanzare dar mai ales la serviciile post-vanzare.

tommasi-vaza-terni-1976-1Cu toate acestea, Silvia se consideră mamă cu normă întreagă pentru copilul ei, ale cărui nevoi și dorințe le pune întotdeauna pe primul loc. Odată cu apariția lui Mihai, hobby-urile ei s-au schimbat puțin.Traseele montane de dinainte s-au transformat în plimbări zilnice prin parc cu el, singura constantă fiind gătitul cu multă plăcere. De aceea când are de ales între o femeie de succes și mamă implicată activ în viața copilului alege, fără ezitare sintagma – mama lui Mihăiță.

thumbnail_20161013_165927

Cuvântul “succes” pentru mine este egal cu munca și onestitatea. Și consider că este valabil indiferent dacă ești bărbat sau femeie. Să obții ceea ce ți-ai propus și să ai succes în activitatea profesională pot survine doar dacă muncești și îl respecți pe cel cu care faci echipă.

Ce mi-a plăcut atât de mult la Silvia Zanfir?

Deschiderea ei pentru lucruri noi, pentru oameni noi și faptul că e un om fair play! Planurile ei, planurile lor nu se opresc aici. Anul 2016 a fost unul cu multe provocări, tocmai de aceea nu vor să emită cifre și estimări ieșite din comun pentru 2017.

A ales sinceritatea fiindcă știe că ,, acest articol va fi parcurs de persoane care ezită din diverse temeri să pornească o afacere proprie sau persoane care au un business la început de drum și se lovesc constant de valuri, valuri, care de multe ori te îndeamnă să renunți,,!

În 2017 ne propunem, să ne consolidăm brand-ul și să venim înaintea clienților cu o gamă mult mai diversă de bijuterii. Suntem în discuții cu noi furnizori din Italia și urmează să includem în oferta noastră noi modele de bijuterii din sticla de Murano dar și bijuterii personalizate.

Dacă vă doriți să faceți o călătorie virtuală până la Veneția este suficient să intrați pe http://blog.muranos.ro sau pur și simplu pe site-ul muranos.ro. În aceasta perioadă puteți profita de reduceri de până la 50%.

Accesați link-ul pentru mai multe detalii – http://www.muranos.ro/reduceri-de-pana-la-50-si-transport-gratuit/.

tommasi-inel-agata-280tommasi-pandantiv-danielle-3267

Veți afla istoria și compoziția sticlei Murano, veți primi sfaturi referitoare la bijuterii și întreținerea lor sau puteți alege un cadou special pentru cei dragi. Indiferent ce ați alege, veți primi acasă, o parte din farmecul  venețian – carnavalul multicolor care are loc în fiecare an, gondolele de pe Canal Grande, Casanova, romanticul pod Rialto și în același timp Murano.

În spatele fiecărui pachet ambalat cu migală se află ceva din personalitatea  Silviei Zanfir, o femeie care confirmă regula potrivit căreia:  ,,Niciodată nu greșești când faci ceea ce trebuie,,!

Vă invit să o cunoașteți mai bine.

muraos-5

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment