Cum să fii o mamă și o soție mai bună, zece pași simpli pentru a avea o căsnicie fericită, cinci pași pentru a construi  o căsnicie solidă, 25 de metode prin care poți comunica mai bine….whaat?

Dacă știam câte criterii ar  trebui să fie îndeplinite la rubrica How to be, în mod cert m-aș fi gândit de mai multe ori înainte să spun, DA! Atât ca soție cât și ca mamă! E o glumă.

În ambele situații nu ești niciodată  pregătită oricât de optimist pare startul.

e904511bc16feb88e7383ec00b723a85

Încep să cred în spusele bunicii ,, pe vremea mea…,, când standardele nu le găseai scrise cu caractere îngroșate pe Instagram sau Pinterest.

Acum e suficient să dai SEARCH și automat rezolvi problema. Am râs, am glumit dar lucrurile sunt mai serioase decât par. Suntem atât de înnebuniți după tipare doar de dragul lor și mai puțin de dragul nostru, încât uităm să trăim.

Alții ar spune că e o chestiune de alegere. Eu spun că e o chestiune de egoism, în sensul pozitiv al cuvântului. Atât în cazul femeilor cât și în cazul bărbaților. Iubim cu pasiune, înșelăm, iertăm, ne despărțim, oferim încredere, dezamăgim..mergem mai departe.

Iată rețeta către relația perfectă. Dumnezeule mare! ar spune alții. De ce nu?! aș spune eu.

În felul acesta învățăm despre noi și limitele noastre, despre ceea ce prețuim sau apreciem, cu adevărat. Atâta timp cât nu te simți bine în pielea ta, nu vei putea fi ok raportat la cel de lângă tine, nu vei fi dispus să oferi și nu-l vei lăsa deloc să ajungă la sufletul tău.

Cred că ține de spiritul de autoconservare și cât de mult te respecți. În viață ajungi să trăiești o groază de sentimente, crezi că știi totul despre celălalt de lângă tine și apoi, pe drum, să îți dai seama că lucrurile nu sunt chiar așa.

Dorințele și nevoile unei alte ființe umane devin mai importante decât propria ta persoana? Haideți să facem un exercițiu de sinceritate?!

Câte dintre noi nu au căzut ,,de pe tocuri,, din dragoste sau prea multă implicare, tocmai pentru că este un sentiment atât de antrenant și incitant. Nu contează cât primești, contează cât poți să oferi. E ca și o cursă cu tine însăți. E atât de ușor să fii prins și atât de greu să-i faci față… uneori! Inutil să mai spunem că trăim într-o lume cu opțiuni infinite.

Când suntem norocoși să recunoaștem senzația, ar trebui să ne concentrăm pe lucrurile care adaugă valoare în viața noastră. Fără tipare, fără comparații!

Iubirea și mai ales parteneriatul pot fi uimitoare,însă nu ar trebui să vină niciodată cu costul pierderii sentimentului de sine.

ef4b034735d1da544cc730ff5e6bdcc1

Ne dorim atât de mult  să trăim măcar un sentiment de complementaritate, dacă nu de asemănare. Mulțumirea arată diferit pentru toată lumea, o pierdem ușor și o căutăm disperați în momentul în care trăim răsturnări de situație neașteptate.

O căutăm….până în punctul în care rămânem fără stimă de sine.?

Nu putem trăi ca jumătăți ale unei persoane, nu-mi doresc sub nici o formă să fiu jumătatea cuiva la nivelul în care s-ar pierde pe sine de dragul meu.

O relație ok  nu este făcută din două jumătăți ahitiate să trăiască un sentiment de complementaritate ci mai degrabă din trăiri diferite, înțelese, acceptate, interiorizate reciproc. Suntem fericiți atunci când alergăm pentru a împlini permanent visele celuilalt, uitând de ale noastre?

Cred că e o formă de sinceritate să recunoști, că atunci când pornești la un drum în doi, ai propriile planuri, vise și idei, alegând să împarți viața cu cineva, tocmai pentru că simți că poate empatiza. Asta înseamnă să iubești, fără cramponări inutile, că mâine va fi mai bine pentru tine..pentru voi și cu atât mai mult pentru copiii voștri. Succesul unei relații constă în posibilitatea ta de a înțelege dorințele celuilalt însă raportat la nevoile tale.

Ca în orice relație sunt lucruri care te schimbă, te modifică și te determină să privești realitatea împreună cu cel de lângă tine, chiar dacă asta înseamnă alte moduri de a o privi.

Să nu uităm că acele momente mai grele,  ne pot fura momentele cele mai frumoase!

Abilitatea de a fi fericit, ține de modul în care înveți să trăiești viața alături de celălalt pe care îl iubești. Dacă aveți dubii, adresați-vă întrebarea- cât poate valora viitorul?

Poate fi o variantă – Me before You sau You before Me.

cc13fa3887cc6b50a2c535fae4a4544c

 Sursa foto: Pinterest.com

About

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.



Facebook Comments
Author

Write A Comment