O audiție la vârsta de șase ani i-a deschis Alinei Burcă un drum în viață. În spatele fiecărui cântec s-a ascuns un eveniment important, o regulă nouă, un sentiment trăit cu intensitate. Evoluția Alinei pornește de la Corul de Copii Radio și continuă, la maturitate, cu o firmă de management muzical și ulterior organizarea de evenimente.

În paralel activează în cadrul Asociației Devision ca vicepreședinte și ajută punctual în  derularea proiectelor. Timpul petrecut cu fetele sale, Mara Antonia de 4 ani și Maria Sofia 1 an și 3 luni, a determinat-o să realizeze obiecte hand made, mai precis jucării și decorațiuni, cunoscute acum pe piață sub denumirea @MărucAles.

alina-1

Pictez din clasa a VII-a, am cântat în Corul de Copii Radio de la 6 ani până în anul II de facultate și am continuat în Corul Sound, apoi în Corul Accoustic. În plus, de când a apărut Mara, fac pernițe decorative și jucării…și, de 1 an de zile încerc să formez o echipă de mămici wahm cu care să lucrez pentru evenimente private.

Tatăl Alinei pasionat fiind de muzică, a ținut să o îndrume în acest sens și a contribuit la pașii ei spre viitor. Importanța lui se resimte în modul în care Alina povestește despre copilărie, adolescență și chiar prezent. Acum sfaturile bunicilor se îndreaptă către cele două nepoate.

Tatăl meu m-a dus la o audiție. Actualul dirijor al Corului de Copii Radio, Voicu Popescu, nașul meu muzical, era pe atunci corist în Madrigal și organizase un cor de amatori în care cânta și tatăl meu. M-a ascultat. M-a trimis să dau probă la Corul de Copii Radio. Am dat, am intrat, au urmat 20 de ani frumoși de muncă multă, fără vacanțe, cu turnee, concerte, înregistrări, tabere, emoții și multă învățătură. 

Relația cu muzica s-a păstrat și mai târziu, astfel că în 2005 înființează o firmă de management muzical. Prin firmă l-a cunoscut și pe soțul ei, pianist de profesie.

Faptul că împarte pasiuni comune cu soțul ei e unul din lucrurile care o ajută cel mai mult relațional. Sunt doi oameni pentru care viața se derulează prin muzică și cu muzică. E o formă de acceptare a realității în care trăiesc și îi determină să meargă mai departe. Succesul lor, de fapt împlinirea lor, se conturează atunci când drumurile fiecăruia se intersectează acasă…la rolul de părinți.

alia-5              51ae24303b3f1aee0f9e899aea2e33e7

 E greu să te dezvolți și tu odată cu copiii tăi, un compromis trebuie făcut oricât de organizat ai fi. Cu soțul plecat câte zece ore pe zi , colaborări, evenimente și decizii mai bune sau mai rele, nu poți învăța decât din mers. De la persoana tumultoasă dar și foarte emotivă Alina a ajuns o persoana liniștită…experiența primei fetițe nu a făcut altceva decât să-i remodeleze viața de așa natură încât să o determine să clădească ceva pe cont propriu. Latura artistică a căpătat noi valențe.

Așa a reușit să organizeze două evenimente foarte mari pentru Reprezentanța Comisiei Europene în România, în calitate de Events Manager la Chelgate Ltd UK. A fost proba ei în urma unor reușite mai mici dar sigure când și-a dat seama că fiecare trebuie să își gestioneze viața așa cum simte.

Începi cu reușite mici și sigure. Prinzi curaj. Îți crește capitalul de imagine. Capeți experiență, apoi te poți arunca în proiecte de anvergură. Dar cred că acest lucru a venit cumva natural!

A fost nevoie de ani buni să revin la normal. De muncă multă și de  încredere.

alina-4

De aici și dorința Alinei de a rămâne pe acest segment de piață – organizarea de evenimente. Încrederea acumulată, riscurile asumate în urma deciziilor de ani de zile și-au spus cuvântul. Sunt și momente în care nu poate fii decât mama, e o formă de reîncărcare a  bateriilor, de limitare față de lumea nebună în care trăim.

Pentru că mama nu poate fi decât mamă, în primul rând. unele dintre noi uităm să fim femei cu planuri de viitor o perioadă, dedicându-ne acestui rol  pentru că așa simțim.

Copiii au un mod al lor de a te învăța ei ce e mai bine pentru tine și pentru familie.

Mama trebuie să își gestioneze viața așa cum simte!

Unele dintre noi uităm să fim femei cu planuri de viitor o perioadă, dedicându-ne acestui rol  pentru că așa simțim. Lucrurile mici , făcute cu dragoste ne schimbă viața și modul de a gândi. Cu atât mai mult, adulți fiind, învățăm lucruri, evoluăm, abia când depășim prejudecățile și încercările care ne determină de cele mai multe ori să renunțăm.

Fiecare dintre noi are o inimă care inspiră și o poveste frumoasă de spus.

Women like you!

alina-6

Sursa foto: Alina Burca

 

 

 

About

About Me

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment