Alerg spre școală cu Mara, ținând-o de mână. Mai e puțin și sună clopoțelul așa că măresc pasul fără să fiu atentă la lumea din jur. N-am apucat decât să-mi prind părul intr-o coadă simplă, să-mi iau perechea de blugi, bocancii și haina de iarnă. Fără machiajul de dimineață. La întoarcere analizam, în gând, programul zilei de azi, mai precis cum fac să bifez tot ceea ce am de făcut.

În fața mea un domn coboară dintr-o mașină de lux și așteaptă enervat ca soția să iasă din mașină. Ea coboară leneș, chestie care îl scoate din minți și începe să o înjure legat de modul în care se mișcă. Nu pot să reproduc cuvintele. Cu  zâmbetul pe buze dar cu o tristețe pe care nu aș vrea să o mai văd niciodată în ochii unei femei, ea îi spune printre dinți, jenată: Hai mă iubire, că e 1 Martie!

Nu voi scrie despre flori, mărțișoare, cadouri, felicitări și sms-uri despre dragoste primăvară și împliniri. În nici un caz despre bărbații care trebuie să ofere cadouri sau sentimente din obligație.

În schimb doresc să vorbesc despre cât de solidare suntem unele cu celălalte sau cât de conștiente suntem de menirea noastră ca femei raportat la bărbații din viața noastră.

Merită să cerșești afecțiune, să încasezi o palmă, să fii umilită verbal păstrând aparențele?

Femeie, mamă actuală, activă, atractivă, casnică, sensibilă sau provocatoare, obsedată de muncă sau independentă financiar ești  o femeie care nu merită umilința de a strânge din dinți în fața nimănui.

Dacă noi nu avem un mod de a ne autoeduca, de a ne impune minimele standarde pentru a trăi frumos și liber, cine ar putea să o facă? Ca mamă sunteți un model pentru copiii voștri, nu-i învățați că umilința și capul mereu plecat este un mod de trăi. Ca femeie nu poți construi o relație bazată pe dependență afectivă și financiară sau poate că poți, dar cu prețul impus.

Azi de ziua voastră, vă doresc sinceritate cu voi înșivă, să scoatem bârfa, măcar din vocabular, dacă nu din obișnuință, răutatea gratuită, invidia, compătimirea și zâmbetele false.

martie-2

Dincolo de contraexemple, a fi femeie înseamnă puterea de a merge mai departe, asumarea greșelilor și propriilor temeri, capacitatea de a dărui fără a cere lucruri în schimb.

Nu vreau să citiți printre rânduri, vreau doar să aveți plăcerea de a zâmbi liber, fără constrângeri, singure sau lângă ființa iubită. Gesturile celor de lângă voi spun mai mult decât orice dar pe care îl veți primi azi.

1 Martie să fie despre oameni fără măști, despre începuturi cu miros de fericire simplă.

No makeup day !

Mariana Stan

Sursa foto: Pinterest.com

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment