Când aștepți un copil viața ta se transformă într-un cumul de emoții care se vor dezvolta pe parcursul săptămânilor. Înveți să înțelegi utilizând tot ceea ce nu are nevoie de cuvinte: privirea, surâsul, gesturi. De fapt, sarcina face parte din viața viitorului bebeluș.

E nevoie de mult efort și răbdare să fii un părinte bun, dar merită!

Naşte Natural (www.nastenatural.ro) este o campanie socială care încurajează viitorii părinți să se informeze corect și responsabil despre sarcină, naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului. Campania de informare merge mai departe de sfera online și de București, cu seminarii gratuite dedicate viitorilor părinți unde sunt invitați cei mai buni specialiști, organizate și în Timișoara și Oradea.

Astfel, joi, pe 29 martie, de la ora 12.30, la Hotel Timișoara va avea loc seminarul din Timișoara, iar vineri, de la ora 11.00, la Hotel DoubleTree by Hilton, se va desfășura seminarul din Oradea.

Oradea

Şcoala Părinţilor Responsabili este o campanie de seminarii gratuite dedicate viitorilor părinți care se doreşte a fi o cărămidă stabilă în construcția unei generații de părinţi reuşiti, pregătiţi şi responsabili. Este setul de informații de care aceștia au nevoie pentru a porni cu dreptul în lungul şi minunatul drum care îi aşteaptă. Părinții vor descoperi informaţii importante despre naştere şi îngrijirea nou-născutului în primele luni, de la cel mai bine pregătiti specialişti în obstretică-ginecologie, alăptare, pediatrie, și psihologie.

În plus, tăticii prezenţi la eveniment vor primi o diplomă care să ateste participarea lor la cursuri de puericultură, în baza căreia vor putea obține de la medicul de familie adeverința necesară pentru a primi 10 zile în plus la concediu.

 

Trebuie să știi că înscrierile se fac aici:

Pentru Timișoara  – 29 Martie, Hotel Timișoara, începând cu ora 12.30

http://www.nastenatural.ro/scoalaparintilor/timisoara-2018/

Pentru Oradea – 30 Martie, DoubleTree by Hilton, începând cu ora 11.00

http://www.nastenatural.ro/scoalaparintilor/oradea-2018/

Participarea este GRATUITĂ în limita locurilor disponibile.

Cine va lua cuvântul?

Moderator: Anca Serea, jurnalist, prezentatoare, model, și, cel mai important, mamă a 5 copii minunați, toți născuți pe cale naturală.

Prof. Dr. Nicolae Suciu, Medic primar obstetrica-ginecologie, președintele Societății Române de Obstetrică și Ginecologie, Manager General la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu”

Dr. Emel Nuraltay,Medic specialist obstetrică-ginecologie, șef secție obstetrică spitalul Sanador

Dr. Valentina CravețMedic specialist neonatologie

Dr. Bogdan CioataMedic specialist obstetrică ginecologie

Vania Limban, Prima moașă independentă din România, fondator Active Center

Livia Tobosaru, Moașă, consultant lactație IBCLC și consultant baby-wearing

Asis. Med. Claudia Barbura Asistent medical licențiat în obstetrică-ginecologie
Asistent sef la Spitalul Judetean Oradea

Vasile Tudor, Gas Therapy Manager Linde Gaz Romania

Simona Cernea, Psihoterapeut cognitiv comportamental

29067382_10215542046572053_7149363072341544751_n

Ce subiecte vor fi dezbătute la Școala Părinților Responsabili?

Nașterea naturală și beneficiile ei

Cele mai bune sfaturi și exerciții pentru o naștere naturală

Cele mai bune tehnici pentru gestionarea durerii in travaliu

Mituri și adevăruri în nașterea naturală: dureri, analgezii și anestezii

Despre analgezia inhalatorie și utilizarea ei în nașterea naturală

Fricile mămicilor la naștere și la apariția bebelușului. Tati, ai grijă de mami!

Sfaturi pentru o alăptare usoară. Alimentaţia mămicii. Rolul tatălui.

Prima lună acasă: 10 întrebări despre îngrijirea bebelușului (buricul, plânsul, icter, colici, baia, sughiț, scaunul, vaccinurile, dermatita, produsele cosmetice).

În 2017 cele 3 seminarii organizate de echipa Naște Natural au dovedit că există un interes ridicat al viitorilor părinți către informare corectă. Peste 400 de viitori părinți au participat la Școala Părinților Responsabili, iar informațiile au ajuns și la peste 350 de mii de oameni care au urmărit transimisiunile live ale seminariilor.

TOMBOLA

Tombola se va desfășura la sfârșitul evenimentului iar câștigătorii vor fi extrași prin tragere la sorți dintre persoanele prezente la eveniment, în urma completării unui formular.

Premiile sunt dedicate tinerilor părinți, fiind produse de puericultură și servicii utile acestora: pompe de sân, marsupii, coș auto, ședințe foto pentru nou-născuți.

Sponsorii evenimentului sunt: Fundația Carl von Linde și Linde Gaz România

Susțin acest eveniment alături de mine: Itsy Bitsy, Voios.ro, DivaHair, DivaHair Cosmetics, Dasha, www.adelak.ro, www.magicphotoevents.ro, Mamica Pediatru, Johannasburg, Active Family Center, Mothers and the City, Frici de Mamici, SuntPitic.ro, Vavian Pharma, biancamorus.ro, celmaibuntata.ro, Idrilog, super40.ro, Diana Vijulie, www.educabil.ro

Urmează să devii părinte? Înscrie-te la cursuri, spune-ți opinia , informează-te. E o transformare radicală a vieții de adult. Depinde de tine cum alegi să te pregătești pentru această nouă etapă. A fi părinte se învață, descoperi acest lucru și provocarea lui, atunci când ții bebelușul prima oară de mânuță și știi deja că trebuie să-i arăți drumul.

Sursa foto – Școala Părinților Responsabili, Qbebe

About

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment