1 Iunie minunat, fericit, colorat, asemănător cu Moș Nicolae, o zi în care ne facem luntre și punte să împlinim dorințele celor mici. Amuzant este că până și fiica mea de 15 ani mă întreabă cum sărbătorim acum Ziua Copilului. Ea care deja tânjește la viața de adult.

Așa mamă așa fiică! Primesc un răspuns decent, nu? Atunci când o întreb tendențios dacă mai are de copilărit, mă trimite repede la DEX, sau rămâne la statutul de adolescent cu planuri fabuloase de a petrece singură cu prietenii.

Până la urmă există o mare parte de adevăr în toată atitudinea asta. Petrecem cu copii, alături de copii, cum rămâne cu copilul din noi? Acela care, dacă mai trăiește în noi, are rolul neuronului stingher.

bccc217bf3311f3effcb68f5f586bc25

S-a întâmplat să rememorez alături de ele, ce făceam noi de 1 Iunie sau încercam o comparație cu părinții noștri. Am trecut în revistă limitele acelor timpuri și plăcerile consacrate: vată pe băț, măr glazurat, acadele, sucurile Brifcor sau Pepsi la sticlă, în cel mai bun caz.

Pentru că am devenit nostalgică, am încercat să le arăt cum sărbătoreau părinții acum 50 – 60 de ani,  zilele de 1 iunie. Un articol găsit pe romper.com mi-a plăcut foarte mult. Interesant este că le-a stârnit și lor curiozitatea, iar mie și mai mult, fiindcă tema lui era dezvoltată exact pe ceea ce am încercat să vă scriu azi. Cum e cu generația milenialilor? Vă las link aici dacă vă interesează să citiți și voi: https://www.romper.com/p/12-things-parents-did-in-the-50s-that-millennial-parents-should-bring-back-3218481ack-3218481

Mai țineți minte frânturi din copilăria și adolescența noastră marcată de branduri celebre? Șoimii Patriei sau Pionierii, blugii evazați Wampum, adidașii Puma? Retro is new cool? Să tot visezi la copilărie!

Trecut, prezent, viitor, cu reguli care merită să fie încălcate de către adulți în spiritul unei zile care sărbătorește copilul din noi.

Așadar luați o gură mare de aer și gândiți-vă puțin și la voi adulții, la copilul acela din voi, care încă mai urlă pentru un moment de libertate, tânjește după butonul – Pauză –  și vrea să își facă puțin de cap, măcar pentru o zi. Fără sentimente de vină, fără lacrimi în ochi, fără teoria abandonului care lasă sechele.

e23ed23ce99e2bb521be7c983d8bbdef

Trăiți frumos doar pentru voi, abandonați câteva ore realitatea și faceți toate acele lucruri pe care de obicei nu le-ați face decât controlat:

1. râdeți cu poftă;

2. plimbați-vă desculți prin iarbă;

3. dați-vă în leagăn fără să vă fie teamă să numărați;

4. priviți stelele seara în timp ce beți un pahar cu vin;

5. dansați ca doi copii nebuni care se văd pentru prima oară și își dau seama că e o anumită chimie între ei;

6. alergați pe malul mării (nu cred că există un sentiment de libertate mai puternic decât acesta);

7. țineți-vă de mână, fără jena că vă iau la misto copiii;

8. iubiți așa cum iubește un copil;

9. colindați străzile orașului dimineața devreme pălăvrăgind despre arhitectura caselor și povestile pe care le ascund:

10. stati de vorbă la o cafea râzând de toate prostiile făcute în cuplu de la origini până în prezent;

Avantajul este că acum, nu vă vor certa părinții că ați întârziat, că nu ați sunat sau că ați greșit persoana. Singura limită ești tu. Asta nu înseamnă că nu-ți iubești copiii. Înseamnă că trăiești.

Nu uitați să fiți copii! Copii mai mari, măcar pentru o zi.

Trăiți!

 

 

Sursa foto: Pinterest.com

About

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment