Duminica trecută a fost despre sentimentul de familie, case frumoase, copii și OAMENI cu spor la fapte bune. Nu am fost gazdă, cum eram obișnuită deja, doar un simplu invitat pierdut printre oameni frumoși.

Un sentiment plăcut dealtfel fiindcă îți oferă prilejul să vezi ce se întâmplă și în spatele scenei. Lume nouă, dar extrem de prietenoasă, copiii fericiți, locația frumoasă, muzică bună și un fel de căldură umană pe care o găsești mai greu la evenimentele din ziua de azi. Good vibes.

DSC_0107.JPG
Foto: Dan Niculescu

Așa ajungem la Robert, cel care a inspirat și numele acestui eveniment #picniCool by #daddycoolro. Robert Diaconeasa a fost sufletul acestei zile. Nu am cum să-i spun altfel, chiar mă gândeam cum să-i  fac o descriere care să reflecte implicarea lui, una care să nu pară prea afectivă, pe modelul odă cuiva.

Va fi subiectul meu într-un interviu mai amplu, sper cât mai curând.  Merită fiindcă a inițiat un dialog eficient cu noi și a strâns oameni buni, care au donat lucruri atât de necesare pentru mamele și copiii beneficiari ai  Asociatiei Touched Romania.

DSC_0098
Foto: Dan Niculescu

Despre Asociatia Touched Romania am aflat mai multe de la directorul executiv, Natalia Ungureanu. Poveștile ei sunt cutremurătoare. Tema femeilor abuzate, a copiilor aparent  fără viitor sau a victimelor violenței domestice. Am vorbit totodată și despre munca lor  reintegrarea socială a mamelor de la centru, educarea copiilor sau posibilități de a ajuta în felul meu.

Asociația are nevoie de susținere, de voluntari pentru a-și derula proiectele mai departe: Suflete micuțe, Grădinița, Dar din dar, Centrul Maternal Casa Agar, Touched Collection, Apartamentul de tranziție.

Implicarea noastră poate fi o formă de continuitate a inițiativei lui Robert. Suntem părinți, știm ce presupune creșterea și educația unui copil, pe termen lung, cu atât mai mult când nu ai resursele necesare.

M-am pierdut cumva în amintiri, privindu-i pe copii în hamace, alergând, ronțăind bucăți de măr verde, bețișoare de morcov și salate Eisberg. Un instantaneu despre ce ar trebui să fie copilăria pentru toți: culoare, verde crud, frumusețe, numere de magie și speranță.

DSC_0223.JPG
Foto: Dan Niculescu

A fost o adevărată placere să aflu mai multe detalii despre proiectul EfdeN, susținut de o echipă formată din 70 de tineri studenți la Arhitectură, Inginerie, Management și Comunicare. Un proiect inovativ al unei case solare complet echipate, eficientă energetic și prietenoasă cu mediul prin spațiul verde integrat multifuncțional. Este vorba despre o seră hibrid cu rol de relaxare, generator și factor în sistemul de încălzire a casei. Mi-aș dori să găsim cât mai multe case de acest gen în București.

EF 3

Deocamdată puteți vizita Casa EFdeN 4C pentru a vă inspira și voi, în fiecare duminică între orele 12.00 și 16.00, la adresa: b-dul Pache Protopopescu, nr.66. Puteți să-i susțineți în demersul lor pentru realizarea unui campusHUB și participarea la Solar Decathlon Dubai 2018, respectând cele patru principii după care se ghidează: educație, sustenabilitate, conștientizare și eficiență.

EF 2

Ceea ce am văzut și simțit alături de ei m-a făcut să am ceva mai multă încredere în viitor. Mi-aș dori să am parte de cât mai multe duminici în acest ton, în care plusurile, la final de zi, să fie mai multe decât minusurile. E un semn că experiența #picniCool by #daddycoolro  trebuie repetata cât mai curând într-un format din ce în ce mai mare.

În fond despre asta ar trebui să fie toate duminicile. O familie mare reunită în jurul aceleiași mese, stare de bine, împărtășind experiențe, oferind, iubind.

Oameni dragi și un milion de lucruri frumoase pe care simți că ai vrea să le dezvolți cu ei. Un proiect, o strângere de mână călduroasă, puțină emoție și o mulțime de idei.

Kind is the new cool!

 

Sursa foto: EFdeN & Dan Niculescu

 

About

About Me

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment