Loredana Munteanu și Cristina Dobrescu vorbesc despre emoție transmisă prin cuvinte. Au transformat stări și sentimente într-un concept care prinde din ce în ce mai mult pe piață: Livrez Dragoste (www.LivrezDragoste.ro). De ce scrisori ca pe vremuri?

Potențialul este extraordinar. Scrisoarea caligrafică, mesajul caligrafic încă mai fac diferența. Ele sunt și o formă de educare culturală,  fiindcă transmit, la propriu, despre noi și ceea ce suntem în interior. De ce cred asta? Răspunsul l-am aflat chiar de la Loredana Munteanu în rândurile de mai jos.

Cum s-a născut proiectul vostru Livrez Dragoste?

Cel mai onest ar fi să zic: dintr-o joacă, mă plimbam cu bicicleta prin oraș și mi-am zis: cum ar fi să fiu poștăriță pentru o zi, cu coșul plin cu scrisori pe care să le livrez oamenilor și să le surprind reacțiile. Apoi au urmat diverse semne în perioada aceea (început de 2014): lansarea filmului HER, am fost invitată la cină printr-o scrisoare de către un băiat…

De ce scrisori caligrafice ca pe vremuri?

Mărturisesc că am și un atașament față de vremurile de altădată, dar am fost inspirată de prezentul cu prea multă comunicare virtuală și cu prea puține emotii de arătat. Dacă atunci, era firesc și cam singura modalitate de a menține legătura cu cineva, acum devine acel gest mărunt personalizat, care face diferența. O surpriză!

DSC_9589

Cum a reacționat publicul românesc la conceptul inedit lansat de voi?

Apropiații noștri s-au amuzat, au zis că e simpatic conceptul, dar nu o să funcționeze, oamenii vor lucruri rapide….până când am lansat oficial ideea și clipul de prezentare (martie 2014), iar in 3 luni livrasem deja 3000 de scrisori. Era ceva nou și mulți au spus atunci că ne-am inspirat din filmul ”HER” 

Fetele erau foarte melancolice și tânjeau după o scrisoare de dragoste, iar baieții din dorința de a se diferenția, au rezonat.

DSC_0476.JPG

Cum putem educa prin scris?

Vorbim uneori cu clienții și la telefon, iar apoi când ne trimit textul pe mail, este o discrepanță între felul lor sec de a vorbi și modul ”poetic” de a scrie un mesaj.

Ideea de experiență pe care ți-o poate oferi scrisul este incomparabilă, fără să exagerez. Încurajez sau provoc pe toată lumea să facă un mic exercițiu. Focus pe scris, nu pe caligrafie. Nu mai zic de beneficiile psihologice. În ultima vreme, tot resimt o întoarcere la obiceiurile trecute: traiul la sat, hainele vintage, design interior…avem nevoie de conexiune, să ne amintim lucruri, oameni și sentimente. Sună siropos? Poate, dar în esență, cu totii rezonam la aceleași lucruri simple, dar sub diferite ambalaje.

Cât de mult mai crede lumea în ideea de a transmite mesaje scrise de mână?

Până în prezent am livrat vreo 27.000 de scrisori….am fost martore la reîmpăcări, cereri în căsătorie, printr-un mesaj scris de mână, fără artificii și cine scumpe.

Avem nevoie să credem în puterea cuvintelor, ca mărturie a ceea ce simțim acum pentru viitor cumva. În timp ce un mesaj virtual se șterge, o scrisoare va trece proba timpului.

mostre 2

Credeți în posibilitatea de a schimba mentalități prin scris?

Absolut. În primul rând, te ajută să te exprimi mai ordonat și mai sincer, fără să ai nevoie de emoticoane. E impresionant ce a reusit online-ul și îl utilizăm și noi, dar nu în exces. Comunicarea are succes atât timp cât e difersificată și adaptată destinatarului.

Cum vedeți acest proiect peste câțiva ani?

Mereu am evitat să îmi fac proiecții peste ani. Proiectul evoluează în ton cu noi, e important să fim împăcate și mulțumite. Dar pot să îți zic dorința noastră pentru 2018 : un atelier fizic cu shop și experiența ”Livrez Dragoste” live, unde orice doritor poate veni să ne cunoască, să comande o scrisoare și să o ridice pe loc și apoi să își continue ziua oferind zâmbete și bucurii. Diversitate pe servicii de caligrafie pentru corporate, weddings și expeditor.

DSC_9587.JPGSuntem un popor definit de capacitatea de a prelua sau a crea?

Oho, personal, cred că suntem un popor inventiv, ne-am descurca oriunde, indiferent de resurse. Și preluarea face parte tot din procesul de creație!

Există părinți care nu sunt de acord cu promovarea și susținerea caligrafiei în școala primară. Ce părere aveți despre aceasta abordare?

Serios? Eu știam că părinții doresc pentru copiii lor o educație alternativă și armonioasă. Dacă e așa cum zici, probabil că au avut episoade nefericite în copilarie, la orele de caligrafie. Una peste alta, ar trebui să abordeze situația în perspectivă și să aleagă ce e mai bun pentru dezvoltarea creierului copilului, iar caligrafia e una dintre cele mai simple metode. Iar în paralel să fie și un bun navigator în d-ale internetului.

LD - Copy

Visurile Loredanei Munteanu și visurile Cristinei Dobrescu?

Loredana visează zilnic, cu precădere la istoria artei, cosmos, cadre naturale din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, dar și la locuri secretoase din București, filme, teatru, cu muzică la pick up pe fundal. Ca aspirații, să devin un profesionist un zona de artă, să creștem tot mai mult business-ul ”Livrez Dragoste” și restul să ne mai ia și prin surprindere.

Trăim într-o lume bazată uneori pe clișee și trenduri. Metodele de comunicare sunt diverse, consumatorii selectivi sau mai puțin selectivi. Ceea ce reușesc să transmită fetele de la Livrez Dragoste este acel element de autenticitate pe care îl întâlnim extrem de rar.

Eu cred că au adus pe piață un produs cultural care vorbește de la sine despre nevoia noastră de a simți oameni și a interioriza stări. Un serviciu de scris și livrat scrisori caligrafice ca pe vremuri, fiindcă arta merită toată atenția. Chiar pentru unii antreprenori visători, plini de imaginație.

Loredana Munteanu și Cristina Dobrescu sunt o dovadă vie.

 

Sursa foto: Livrez Dragoste ( Loredana Munteanu & Cristina Dobrescu )

 

 

About

About Me

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment