Trăiește-ți visul! Câți dintre noi reușim să ne trăim ,,visul” într-o țară ca a noastră? O bună parte a prietenilor mei au plecat din România tocmai pentru a trăi în felul lor, pe un drum mai puțin bătătorit. Alții rămân aici, renunță la ceea ce făceau înainte și încearcă să reușească făcând față altor provocări.

Cu ei vreau să-mi beau cafeaua. Vreau să aflu în 5 pași simpli ce anume i-a determinat să nu renunțe. Oare ce iubesc sau ce vor schimbe? Știți cafeaua aceea pe care o bei dimineața repede, înainte de birou, în metrou, pe stradă, în timp ce duci copiii la școala sau în mașină gândindu-te la traficul îngrozitor? Atunci cafeaua e prietenul vostru cel mai bun! Și tot atunci vă gândiți la un milion de lucruri pe care le aveți de făcut într-o zi. La câte dintre ele ați fi dispuși să renunțați pentru a fi mai bine?!

Asta voi face și eu. Îi scot la o cafea bună pe oamenii aceștia mișto cu idei geniale și afaceri mici. Toate create cu pași mărunți dar siguri. Care trăiesc pentru visul lor. 

În fruntea listei se află Laura Bucur pe care o cunosc de un an de zile și o admir așa din umbră pentru gusturile excentrice. Laura a lăsat un full time job pentru a se dedica proiectului Love Yard Sale pe care il organizzeaza alături de prietena ei, Cătălina Sandu. Ce zice Laura?

1.Laura Bucur, pasionată de modă, mamă de două fete frumoase, om cu planuri mari de viitor. Mai departe ne spui tu?

Mereu mi-a fost greu să vorbesc despre mine, dar ce pot să spun este că-mi doresc să fiu sănătoasă, atât eu cât și familia mea, să mă bucur de fiecare etapă prin care trec copiii mei, să fiu o mamă în care fetele mele să aibă încredere 100%, să fiu o femeie iubită de soțul ei, să-mi rămână spiritul mereu tânăr.

2.Cum a început proiectul Love Yard Sale ce înseamnă el pentru tine?

Love Yard Sale, care inițial a avut alt nume, a pornit inițial dintr-o joacă. Pasiunea pentru haine o am de când mă știu și, mai mult, pasiunea de a-mi schimba mereu garderoba. Îmi plăcea să-mi vând hainele ca să-mi pot lua altceva ce-mi doream. Îmi plăcea și încă îmi place să fac schimb de haine. Când am locuit cu prietena mea mulți ani de zile, noi avem garderobă comună. Avantajul era că aveam aceleași măsuri, chiar și la încălțăminte, dar și aceleași gusturi. Când am trecut la casa mea mi-a lipsit acest aspect.

Să revin la Love Yard Sale, aș putea vorbi ore-n șir, atât de mult îmi place. Îmi place că are o imagine, că a crescut și că e apreciat. Înseamnă mult pentru mine, e ca un copil pe care l-am crescut de când era doar o idee. Dar cel mai mult îmi place e că ajută oamenii. În era asta consumeristă, cu atâtea tentații care ne invadează, este greu să faci alegeri mai ales într-o Românie în care totul este foarte scump. Târgul este alternativa sănătoasă, îți poți schimba o garderobă întreagă, cu lucruri aproape noi, la prețuri fabulos de mici.

3.Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învățat din această experiență?

Am învățat foarte multe și încă învăț. În primul rând despre oameni și cum să vorbesc cu ei. Firea mea e destul de impulsivă și tranșantă și, pentru că nu eram obișnuită să lucrez cu oamenii – jobul din spatele unui computer – am învățat să fiu mai diplomată și să nu iau totul personal.

Am învățat să fiu organizată, lucru care-mi lipsea cu desăvârșire. Sunt ordonată dar nu organizată, eram incapabilă să-mi fac planuri pe termen lung.

4.Care e brandul românesc preferat?

Brand românesc de…îmbrăcăminte? Că așa sunt, oho, multe branduri românești care-mi plac. Însă m-aș feri să nominalizez, nu aș vrea să favorizez pe cineva anume. Cu toate astea…un brand de încălțăminte îmi tot stăruie în minte și acela este Sepala by Mihaela Glăvan. Nu cred să mai fie cineva care să nu știe încălțămintea minunată și comodă și puțin atipică realizată de designerul român. Nu cred să fie cineva care să nu fi văzut vreodată o pereche de cizme sau de pantofi Sepala. O cunosc de ceva ani pe Mihaela, e un om tare frumos și se vede asta în tot ceea ce crează. Deci da, când zic brand românesc de încălțăminte, la ea mă gândesc.

Slavă Domnului că sunt mulți designeri talentați, începând de la încălțăminte și îmbrăcăminte, până la accesorii sau obiecte de mobilier, în România chiar sunt oameni talentați.

Dacă ai putea să schimbi ceva în munca ta de zi cu zi din România, ce ar fi?

Tocmai ce mi-am schimbat la 180 de grade munca mea de zi cu zi, a fost o decizie grea, asumată și încă sunt în perioada de acomodare. Încă nu sunt pregătită să vorbesc despre asta. Ceea ce cred însă cu tărie este că fiecare ar trebui să facă ceea ce îi place și pasul meu este fix în această direcție.

Printre lucruri și liste interminabile se întâmplă să luăm deciziile potrivite. De cele mai multe ori ne chinuie întrebarea dacă a fost corect sau nu. Sunt convinsă că toate ideile aparent nebunești ale oamenilor despre care vom vorbi au însemnat mai mult decât bani. Și în cazul Laurei Bucur, balanța s-a înclinat spre pasiune și dorința de a munci la o idee care merita pusă în practică.

Potrivit ei, munca, încrederea, sinceritatea, perseverența și inspirația sunt pașii care au contribuit la împlinirea acestui vis.

 

Trăiește-ți visul!

Mariana Stan

 

Dacă vreți să fiți la curent cu noutățile de pe blog, vă invit să dați follow paginii mele https://www.facebook.com/positivemother.

De ce nu, să împărtășim idei!

 

Sursa foto: Laura Bucur

About

About Me

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

2 Comments

  1. Draga mea, foarte bună a fost cafeaua băută împreună cu tine. La fel de frumos a ieșit și acest mini-interviu și îți mulțumesc din suflet că am deschis chiar eu această serie. Multă baftă cu ceilalți parteneri de cafea. Abia aștept să citesc!

    • Mariana Stan Reply

      Îți multumesc și eu pentru încredere, Laura. Mult succes în proiectul tău!

Write A Comment