Parenting modern? Sună bine? Dacă dai o simplă căutare pe Google riști să te abonezi la biblioteca virtuală când vine vorba de sfaturi. Mamele sunt înnebunite să știe tot ce e nou, tot ce trebuie, unde trebuie să acționeze, cum ar fi mai bine. Însă copiii au nevoie de mai mult.

Ce fac tații? Cum se implică? Se mai implică? Să fim realiști tatăl nu poate fi un simplu finanțator pentru ca lucrurile într-o familie să evolueze corect. La fel cum mama nu se poate victimiza permanent în rolul de mamă și atât.

Ideal este să fie un echilibru. Cum ajungi la un echilibru? Ce face tata atunci când mama lasă garda jos? Se înscrie la la seminarul  Modern Dad’s Challenges 11: Provocările parentingului modern  https://www.facebook.com/events/308614696406676/

Când spunem “parenting modern” ne vin în minte un amalgam de lucruri și gânduri legate de creșterea și dezvoltarea copilului. “Parentingul modern” este văzut de multe ori ca o cursă, pe care părinții încearcă să o încheie cu rezultate cât mai bune și în cadrul căreia își propun să îi asigure copilului experiențe cât mai complexe și o viață frumoasă și echilibrată.

Și cum cursele sunt prin natura lor, pline de provocări, vom povesti despre ele, pe larg, la Modern Dad’s Challenges, ediția a 11-a. Pe 14 noiembrie, de la 18:30, la Hotel Internațional, tații și viitorii tați sunt așteptați la o nouă ediție Modern Dad’s Challenges, pe tema ,,Provocările parentingului modern”.

Vor fi prezenți la eveniment pentru a vă împărtășii informații noi: Bogdan Ion, Președinte fondator al Asociației Române de Terapii Scurte Orientate pe Resurse și Soluții; Ioana Agachi, Psihoterapeut, managing partner Eu, părinte ghemotoc, Andrei Tudose, Fondatorul Asociației Delivering Life și Alex ZAMFIR, Blogger & Realizator Radio, în calitate de moderator.

Cele 3 subiecte pe care le dezvoltăm împreună cu invitații noștri sunt:

* Stiluri parentale & gestionarea emoțiilor în relația cu copilul

* Părinte singur și implicațiile asupra copilului

* Relația de cuplu și cum ne facem timp pentru noi?

Stilul parental își pune amprenta asupra modului în care se dezvoltă și evoluează copilul nostru. Comportamentele predominante pe care le manifestăm în relația cu cel mic le definesc personalitatea și au implicații și asupra performanței copilului. Ce stil adoptăm în relația părinte-copil și cât de bine este să existe “good cop/bad cop” în familia modernă vom povesti pe larg pe 14 noiembrie, împreună cu specialistul Bogdan Ion.

Și cum asumarea unui anumit stil parental vine la pachet cu multe provocări la care noi, părinții, trebuie să facem față și care pot genera multe frustrări și emoții (pozitive sau nu), este bine să învățăm să le gestionăm corespunzător astfel încât să nu avem regrete în viitor și nici să nu aibă efecte asupra copilului.

Un alt subiect de actualitate care urmează să fie abordat este ipostaza părintelui singur. Într-un context de întâmplări putem ajunge în situația de părinte singur și aici ne referim atât la părinte divorțat, văduv, cu partener plecat la muncă în altă țară sau localitate sau părinte care își crește singur copilul din cauza neimplicării celuilalt partener.

În situațiile descrise mai sus poate fi oricare dintre noi, iar efectele se resimt atât de partea adultului, cât și a copilului. Despre aceste efecte și cum explicăm celui mic lipsa unui părinte sau a unei persoane apropiate din viață lor, discutăm cu psihoterapeutul Ioana Agachi.

Și pentru că pentru că deși suntem părinți moderni, nu trebuie să uităm de relația de cuplu, încheiem seară cu o discuție despre cum ne facem timp pentru noi, când x + y devine x + y + z etc.

“În fiecare femeie există exact acea femeie pe care tu ți-o dorești. Întrebarea este: cum ajungi la ea?”. Răspunsul la această întrebare îl vom află în urmă experimentului social lansat de Andrei Tudose la eveniment. La final participanții vor descoperi ce rezonează din bărbatul din ei cu femeia dorită.

Brandurile care sunt alături de noi și susțin comunitatea de tați din România sunt: Lidl România, Nestle Începe Sănătos Crește Sănătos, Boiron România, Pure Shapes, Un papion, Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești.

Parteneri media: Radio Itsy Bitsy, Sfatulparintilor.ro, Copilul.ro, QBebe.ro, Ken Academy, Romania Pozitiva, Asociatia SAMAS, Laurafrunza.com, Unsoideblog.ro, Sebababy.ro, Iulianaroca.ro, Super-Mami.ro, Solonaria.ro, Mamide2.com, Bebeh.ro, Pricopie.com, Johannasburg.ro, Ioanaboca.ro, Biancamorus.ro, Mamicazburatoare.ro, Bebelonia.ro, Positivemother.ro, Laurabucur.ro, Prescolar.ro, Mamicaactiva.com.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este dedicat exclusiv taților și viitorilor tați. Participarea la eveniment este gratuită, dar necesită completarea formularului de înregistrare. Modern Dad’s Challenges este un concept creativ al agenției Creative Energy Corner. Mai multe informații despre proiect sunt disponibile pe site-ul oficial sau pe pagină de Facebook.

About

About Me

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment