Când auzi despre lipsa de comunicare cu copiii zici că e un subiect departe de tine, doar toată ziua ești cu el, lângă el., uneori  exagerând cu rolul de dădacă. Apoi, la adolescență, lucrurile se complică fiindcă negociezi permanent libertatea, limitele și prejudecățile.

Dar, chiar dacă ai chipul și asemănarea majorității, cel puțin o dată în viață, ca părinte de adolescent, vei trăi experiența unui mic viciu de comunicare care se transformă într-un handicap dacă nu ești atent. Cine spală putina? Tot tu!

Cum  este să întinzi o mână atunci când nu împărtășești aceleași opinii, când nimeni nu pare să te înțeleagă oricât de bine intenționat ai fi? Iar atunci când e vorba de copilul tău, cu bune cu rele, mâna trebuie strânsă cu drag, chiar dacă, acum, la adolescență, relația voastră a devenit altfel.

Cred că majoritatea părinților se cramponează în șabloane. În ultima vreme cred că m-ați auzit foarte des utilizând acest cuvânt. N-am cum să nu-l precizez fiindcă îl văd peste tot: în relațiile dintre noi, în stilul de viață chiar și atunci când luăm decizii pentru viitor.

Cei mai mulți oameni ignoră ceea ce e chiar în fața lor. Au impresia că pot să vadă, dar de foarte multe ori văd doar ceea ce vor!”Kerri Maniscalco, Stalking Jack the Ripper

Uitându-te la fotografiile din album zici că e după chipul și asemănarea ta sau a tatălui însă lucrurile se opresc aici. Ia în calcul personalitatea, cercul de prieteni, experiențele acelea pe care le trăiește, zi de zi, despre care tu nu stii mai nimic fiindcă, de cele mai multe ori ești ocupat.

Lumea lui devine din ce în ce mai mare,  tu poți fi doar un mediator iar dacă ești suficient de inteligent, un foarte bun prieten.

Hai să vorbim? Cum sună, cât de mult vă regăsiți în întrebarea asta? Tu nu ai timp sau nu mă înțelegi niciodată!

Ignoranța cea mai perversă cale spre o relație defectuoasă!

Dureros pentru tine, totuși foarte realist. Lasă fițele cu autoritatea excesivă și vorbește deschis. Recunoaște că ți-e frică de ceea ce nu cunoști și ți-e mai ușor să ignori ceva ce ți-ar da mare bătaie de cap. Comunică, împărtășește, înțelege și ține-l de mână doar atât cât are nevoie să știe că ești acolo.

Read me, mom este despre tine! Despre bariere, ziduri pe care le ridicăm noi înșine în relația cu copiii noștri, adolescenți.

Un club de lectură pentru mame și fiice curajoase. Întâlniri lunare lângă o carte care vă provoacă să ieșiți din zona de confort. Atunci cand o ai alături pe Liviana TANE lucrurile devin și mai interesante.
Împreună cu tine ne dorim să dezbatem subiectele acelea ,, fără perdea” pe care nu îndrăznești să le discuți cu un adolescent fiindcă TU nu ești pregătită. 

Liviana TANE nu cred că mai are nevoie de vreo prezentare, pot doar să vă spun că este un om cu care am rezonat tare bine, nu doar pentru că suntem aceeași zodie. Am cunoscut-o la întâlnirile Mama Time Out organizate de Florina Badea și de aici a pornit curiozitatea mea. Provocarea s-a concretizat în mici proiecte pe care ne dorim să le dezvoltăm împreună. Poate că nu se vor încadra în tiparul ,, frumosului social”,  însă ne place amândurora tot ceea ce este atipic.

Ne dorim munca în echipă, vrem să auzim cât mai multe opinii despre temele propuse unei discuții libere, fără prea multe abrevieri sau strângeri de inimă. Noi aducem cartea și tot ce trebuie să faci este să vorbești alături de copilul tău, ai putea fi surprinsă cât de puțin îl cunoști sau cât de multe mai aveți de învățat împreună.

Am ales un loc cozy de care m-am îndrăgostit încă de anul trecut, genul de spațiu care să-ți creeze sentimentul de căldura umană. Un cămin unde îți reîncarci mereu bateriile. Te așteptam pe pe 20 februarie, de la ora 19.00, la Commons, etaj 2, strada Halelor, numarul 5, sa vorbim despre tine așa cum ești, să scăpăm de teama să fii altfel în relația cu adolescentul de lângă tine.

Detalii referitoare la înscriere găsiți în link-ul evenimentului: https://www.facebook.com/events/2219550721430950/

Oricât de mult mi-ați spune că sunt prea independenți, că nu vor să audă de voi, nu vă cred. Dacă s-a ajuns până aici înseamnă că aveți mult de recuperat și de lucrat cu voi înșivă. Iar frumusețea nu stă în perfecțiune, ci în varietate. Când vom înțelege acest lucru nu ne va fi teamă de cei care arată sau simt diferit. Chiar dacă sunt adulți în devenire. Trebuie doar înțeleși și iubiți.

 

About

About Me

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment