Raluca Mohora e genul de om extrem de energic. Nu ai cum să nu te întrebi de unde atâta energie? Viața Ralucăi este o cursă permanentă dar mai are și pauze. Pasiunea pentru ceea ce face constituie un drum ce reîncepe în fiecare zi. Cred că puterea unei femei care activează în media, vine din libertate, implicare și participare în construcția propriei vieți alături de ceilalți.

Manager la agenția Tonic Advertising, Raluca nu vinde rețete de succes, din contră, spune că unei femei n-ar trebui să-i lipsească două lucruri: să fie mamă și să fie iubită. Mi-a povestit în interviu despre publicuri, viața la țară, clienți, locurile unde se reîncarcă pentru o nouă zi și schimbări.

   Ce înseamnă PR-ul pentru tine? Există un secret pentru a practica  această meserie?

Probabil că toți oamenii din domeniu au în comun faptul că au o viață socială intensă și multe conexiuni. Pentru mine înseamnă să fii inventiv zi de zi și să încerci să rezolvi cât mai multe lucruri diferite între ele. Provocări.

Care a fost cel mai dificil lucru prin care ai trecut și în ce fel te-a schimbat?

Pierderea părinților…am realizat că cei care m-au sprijinit toată viața nu mai sunt și că nu mai pot schimba două vorbe cu scumpii mei  atât de dragi.

Ce te motivează, care e forța din spatele a tot ceea ce faci?

Cred că pasiunea și dorința de a face lucrurile cât mai bine.

Te-ai gândit vreodată să te muți într-o altă țară?

,,Nu prea, îmi place încă aici. Am mulți prieteni, grădina, sunt multe lucruri și oameni ce mă leagă. Câteodată mă necajesc: nu se mișcă lucrurile, se  văd tot timpul fapte injuste peste tot… uneori este demoralizant “.

Din rețeta succesului, pe lângă muncă, ce crezi că nu ar trebui să lipsească niciunei femei?

Să fie mama și să fie iubită.

Dacă nu ai face PR care ar fi domeniul spre care te-ai îndrepta?

Noi facem și media. PR-ul este o rămurică- adică multe alte lucuri ce nu sunt mereu vizibile…Nu știu ce aș face mai bine- să fiu gazdă- poate să fac un loc unde să primesc oaspeți sau să fac mâncare românească bună.

Ce te inspiră acum, privind în urmă?

Cred că familia mea, faptul că au  muncit și nu s-au văitat deși timpurile lor erau mult mai grele și nejunsurile mai mari. Ambiția de a merge spre mai bine.

Care este cea mai vie amintire din copilărie?

Am foarte multe amintiri și toate dragi… mersul la gârlă cu  familia duminica,  cățăratul în  pomi după cireșe, cățelușa neagră ca tuciul,Lizica, sau Lea, care se țineau după mine, laptele  băut din găleată ( proaspăt muls și, evident, nefiert).

Cum arată viața ta în afară job-ului?

La fel de activă. Este o întreagă nebunie – unul vine, altul pleacă, am o casă la țară, o livadă, copilul cel mare cu trei pregătiri săptămânal, cel mic cu alte activități. Nu știu când începe săptămâna și când se termină.

Cum vezi România peste 10 ani, fără a face politică?

Cum o văd sau cum mi-aș dori să o  văd? Sincer, nu cred că vor evolua prea mult lucrurile – nu vom avea șosele suspendate sau spitale mai curate. Cred că vom stagna.

Raluca Mohora

Cum aș vrea să fie?

Să fie oameni mai frumoși și îngrijiți pe stradă, curățenie peste tot, să sclipească, fiecare să își vadă cu drag  de meseria lui, parcuri mari, frumoase și verzi, parcări  multe să nu mai fie harababura asta generală…

Îți place să călătorești! Care e cea mai mișto țară pe care ai vizitat-o?

Aaaa! E o întrebare  grea. Am nenumărate amintiri frumoase de peste tot, fac colecție de zâmbete și veselie pe unde mă duc.

Nu aș putea numi una. Cred că fiecare țară are avantaje și dezavantaje atunci când călătorești. În cele  mai sărace este  ieftin, dar nu este curat și prea civilizat, în cele evoluate totul sclipește, dar este foarte scump…

Care crezi că sunt atuu-rile unui om care lucrează în media?

Să fie cooperant, comunicativ, să aibă multă energie, să fie apt de stat la birou și de ieșit seara, să știe meserie… sau să fie dispus să învețe și să acumuleze experiențe.

Optimismul Ralucăi cred că vine mult din ceea ce a trăit și trăiește. Poate fi un principiu că orice dificultate ivită este o invitație la găsirea unor soluții, chiar dacă uneori provocările depășesc așteptările noastre.

 

Sursa foto: Raluca Mohora

About

About Me

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment