Nu mă laud prea des cu rețete de înfrumusețare dar mă mândresc cu ultima descoperire făcută recent intr-unul din magazinele The Body Shop: untul de Shea. Sunt convinsă că multe dintre voi știți despre proprietățile lui calmante, hidratante sau regeneratoare.

Ce nu știam nici eu, este faptul că pare a fi una dintre cele mai bune soluții antiîmbătrânire, deoarece conține acizi grași alături de vitaminele A și E responsabile de elasticitatea pielii. Tratează ridurile fine și pielea obosită ca rezultat al poluării excesive, fiind recomandat ca metodă de protecție împotriva razelor solare UV.

Ce am făcut eu? Căutam cu totul altceva in magazinul The Body Shop Sun Plaza (https://thebodyshop.ro/ ) mai precis un balsam de buze eficient, dupa ce trecusem, fără un rezultat satisfacător, prin toate mărcile posibile și cremele hidratante existente pe piață.

Mi-a atras atenția standul foarte mișto aranjat al produselor pe bază de unt de Shea, iar alături, într-un ambalaj care m-a cucerit din start, am găsit cheia rezolvării problemei mele cu hidratarea sănătoasă a buzelor.

Evident că a urmat o lungă discuție cu reprezentantul de vânzări de acolo și așa am aflat despre componenta socială din spatele vânzării acestui produs minunat. Hai că vă spun și vouă, poate contribuiți la fericirea altor femei din partea cealaltă a globului.

Untul de shea de la The Body Shop este aprovizionat sustenabil prin programul Community Trade de la ASOCIAȚIA DE FEMEI TUNGTEIYA din nordul Ghanei. Fondatoarea acestei asociații Dame Anita Roddick a pus bazele cestui parteneriat în 1994 după ce a cunoscut aceste femei care cunoșteau proprietățile unutului de shea de secole întregi pentru a-și hidrata intens pielea uscată.

În prezent, 640 de femei produc manual untul de shea printr-un proces în 18 etape transmis din mamă în fiică de generații.

Ce putem face noi? Putem cumpăra untul de shea comercializat în magazinele The Body Shop și susținem asfel inițiativa acestor femei și emaciparea lor prin diverse proiecte sociale dedicate: salubritate, apă, sănătate și evident educație.

Care este beneficiul tău cumpărând untul de shea? Poți mixa produsul 100% natural cu alte produse The Body Shop, recomandate de expertul Vanda Serrador. Am ales patru rețete pe care le puteți realiza oricând acasă. Aplicați principiul – Puțin timp pentru mine!

 

1.Balsam de buze & exfoliant 2 in 1

Ai nevoie: Noul Shea Butter, zahăr brun, periuță de dinți moale sau Facial Brush

Procedura: amestecă o linguriță dezahăr brun cu o linguriță de unt de Shea până devie o pastă. Aplică pe buze masând usor cu ajutorul periuței de dinți moale sau folosind Facial Brush-ul The Body Shop.După exfoliere aplică din nou puțin unt de Shea, omogenizează prin mișcări circulare. Poți repeta de câte ori este necesar.

 2.Tratament pentru mâini

Ai nevoie: Noul Shea Butter, mănuși hidratante

Procedura: După spălarea sau exfolierea mâinilor, masează o cantitate mică de Shea Butter apoi pune timp de 10-20 de minute o pereche de Mănuși Hidratante. Dacă nu ai, poți utiliza mănuși de unică folosință peste care aplici clasicele mănuși de duș. Pentru mâini foarte uscate și deshidratate poartă mănușile peste noapte. La final măinile tale se vor simți fine și intens hidratate.

3.Exfoliant pentru corp

Ai nevoie: Noul Shea Butter, mănuși exfoliante pentru baie

Procedura: Inainte de spălare încălzește untul de Shea masând punguțaîn mâini 1 minut. Apoi, pune o linguriță de unt de Shea în interiorul mănușilor exfoliante pentru baie, folosindu-le în timpul dușului, masând tot corpul, în special regiunea coatelor, genunchilor, călcâie și cuticule.

Alternativ poți utiliza gelul de duș cremos Almond Milk & Honey sau Wild Argan Oil/ Olive. Exfolierea pielii ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii sși permite untului de Shea să hrăneascp pielea.

N.B. Pentru rezultate optime este recomandată utilizarea de 2-5 ori / săptămână.

4.Tratament pentru păr

Necesar: Noul Shea Butter, Coconut Oil Brilliantly Nourishing Pre-Shampoo Hair Oil

Procedura: Mixați o parte de Shea Butter cu 3 părți de ulei pre sampon Coconut Oil Brilliantly de la The Body Shop. Poți aplica acest tratament zilnic pentru protecție și styling sau ca tratament pentru noapte.

Pentru tratamentele de noapte, masează pus și simplu o cantitate mica din această mixture pe tot părul sau doar pe vârfurile despicate, după caz. Înfășoară părul într-un prosop sau pune o cască de baie pe cap peste noapte. Îți va catifela și hrani părul deshidratat sau deteriorat.

Tratamentul este indicat pentru părul uscat, foarte uscat sau ondulat. Îi conferă strălucire și un aspect sănătos. Nu este rcomandat persoanelor cu par gras sau păr cu tendință de îngrășare.

Sunt curioasă ce rezultate ați obținut și voi. The Body Shop la tine acasă. Descoperiți  beneficile untului de shea 100% wegan și rodul muncii unei comunități care trebuie susținută mai mult.

 

Sursa foto: The Body Shop

About

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment