Știți genul  acela de articol scris pe nerăsuflate? Momentul  simplu, dar atât de încărcat de emoție, că ai schimbat, în bine, viața cuiva?

Dincolo de rău, dincoace de bine, stă o poveste pe care vreau să v-o spun, fiindcă e o poveste cu  dragoste de oameni, TRĂITĂ. Nu închipuită. Construită și mutată din online în offline.

 Am contribuit la destinul unui om care și-a luat viața în mâini. Acum privește, cu încredere, spre viitor. Nu a fost ușor, însă a meritat pe deplin.

De aici din București, până în celălalt capăt de țară lucrurile păreau simple, și poate tocmai distanța dintre noi, a făcut ca lucrurile să funcționeze atât de bine.

Cum a început

Ai un suflet minunat. Te felicit din inimă pentru proiectele tale și pentru tot ceea ce faci. Mi-aș dori să fiu ca tine, să mă încarc cu energie pozitivă și să învăț mereu lucruri frumoase. Mă inspir de la tine și uneori mi-ar plăcea să fac parte din lumea ta.

Nu am viața perfectă, din contră, ultimii doi ani au fost cu multe suișuri și coborâșuri. Totuși, mă bucur enorm de faptul că am reușit să transmit lucruri pozitive către voi.

Dacă ceea ce am scris și făcut a mișcat ceva bun, măcar în cazul unui singur om, e un câștig absolut.

Întotdeauna am fost adepta vieții reale, transmise  în online, ca atare. Poate nu a adunat cel mai mare număr de like-uri, dar știu că am reușit să mișc suflete și munți uneori. E ceea ce am declarat recent despre modul în care văd eu relația asta cu online-ul.

Faci business to business, bravo! Ai reușit să miști comunități?  Când zic -comunități- mă refer la cele generate în offline. Din punctul meu de vedere sunt cel mai greu de adunat. Dacă le bifezi pe amândouă ești un influencer bun.

M.este o femeie minunată, mamă singură, care a preferat să plece dintr-o relație caustică, de dragul ei și al copilului ei. Într-un orășel mic, unde toți ochii sunt pe tine, indiferent de situație, e tare greu. E tare greu să fii mamă singură și neînțeleasă.

Mi-a scris câteva rânduri. Nu vreau să-i dezvălui identitatea  tocmai în ideea de a o proteja. Curând mesajele ei s-au transformat într-o poveste tare mișto. Am acordul ei pentru toate lucrurile pe care le-am scris aici. Însă curajul acestei femei trebuie lăudat.

Confruntarea cu noi însine

Toată viața m-am confruntat cu mine. De fiecare dată când mă privesc nu sunt mulțumită de felul în care arăt, iar atunci când mă privesc oamenii, am impresia că văd ceva urât. Trăiesc într-un oraș mic, unde toți se cunosc și nu se întâmplă niciodată nimic. Vreau să fac lucruri ca tine. Să ajut, să adun oameni să ajute mai departe.

Cu timpul, am reușit împreună, să lucrăm la încredere și puterea ei de a-și schimba percepția extrem de falsă în ceea ce o privește. Totul pornește de la acceptare și înțelegere. Au fost nenumărate mesaje, indiferent de oră, când am vorbit despre alegeri, greutăți și schimbări.

Credeți sau nu, a ajuns să facă propria campanie în care a adunat alimente și haine pentru 10 familii nevoiașe.

Visam la acest lucru de 17 ani. Îți mulțumesc. M-am inspirat de la tine, am cules bunătate, dăruire, iubire, încât în acest amestec de teamă și nesiguranță, am reușit să fac ceva frumos pentru alții. Am trimis pachețelele pentru familiile de care ți-am scris. Cam câtă fericire crezi că mi-ai adus? Lacrimi de fericire!

Viața lui M. e în momentul de față pe un drum optimist. A început o nouă relație, și surpriză, a găsit un bărbat care o iubește atât pe ea cât și pe copilul minunat din relația anterioară. Sună a telenovelă? Ei bine, e viață reală 100%.

De multe ori m-am întrebat de unde atâta curaj și dorință de evoluție de la o femeie. Poate nu i-am spus de fiecare dată cât de puternică e. Au fost și momente de cumpănă, credeți-mă, însă pentru a fi cât mai obiectivă, am preferat să nu-i spun.

Curajul să mergi mai departe

Neîncrederea are o groază de surse și distruge posibilități infinite. Când depășim bariera asta suntem de neoprit.

Mai bine o copilă decât un viciu urât(…)Mi-ai bucurat seara că mi-ai scris, azi am avut o zi plină și am plâns câteva ture…nu e perioada mea. Așa că îți mulțumesc că neștiind m-ai făcut fericită! D-zeu nu ne dă mai mult decât putem duce, iar El dă cele mai grele bătălii soldaților puternici. Mie nu mi-am spus asta niciodată.

Recent am primit niște fotografii cu schimbările făcute de M. în casa ei. A redecorat, muncește, iubește și primește iubire așa cum merită. Exact cum îi spuneam și ei de nenumărate ori, nimeni nu trăiește relația perfectă.

 Tot ce vedem în online este poate varianta idealizată, plină de modele în care ne chinuim să ne încadrăm, uitând de ceea ce avem sau putem construi la noi, acasă.

M. și-a făcut ordine în viață, poate cu lacrimi pe obraji uneori, dar ce schimbare vine fără ieșirea din zona de confort? Acest curaj a făcut-o să trăiască, lucruri mărunte, dar importante. Toate i-au transformat viața și au adus-o acolo unde trebuia.

 Îți jur că m-ai făcut să plâng în hohote, sunt o persoană extraordinar de sensibilă, plâng des, dar, acest lucru mă liniștește și  mă întărește totodată. Mereu am încercat să văd binele în rău, dar de o perioadă am devenit atât de ambițioasă încât nu mă recunosc. O fac pentru mine, copilul meu, familia mea cea nouă. N-ai idee cât înseamnă pentru mine și câtă forță îmi dau.

Campania Fiecare FEMEIE contează

Sunt mândră de M. și ceea ce a realizat. De aceea vreau să vă anunț că relansez o campanie dedicată mamelor singure. Am mai scris despre proiectul acesta început la 26 de ani.

L-am documentat alături de ONG-uri, apoi am scris un proiect de lege. Totul s-a împotmolit la politică și modificarea legii referitoare la alocația de susținere pentru familiile monoparentale.

Acum văd lucrurile altfel. Nu cred prea mult în schimbarea adusă prin politică, cred în schimbările mici aduse de oameni care simt și cred în ceea ce fac.

Proiectul –Fiecare FEMEIE contează- vreau să vină în ajutorul tuturor mamelor, femeilor singure, mamelor adolescente, din orice colț al acestei țări.

Ce vreau să aduc?

*sprijin în reintegrarea socială și profesională a mamelor singure în așa fel încât să nu fie dependente de un ajutor social

* consiliere psihologică

*consultații ginecologice gratuite/contracepție pentru mamele adolescente și mamele singure, care locuiesc la sate sau în orașe mici, unde, stigmatizarea este la ordinea zilei

* facilitarea accesului la informație în ceea ce privește drepturile lor

* susținerea lor pentru a se reintegra social alături de copii

* educație civică

Într-un articol următor revin cu mai multe detalii despre parteneriate și oameni care pornesc alături de mine în această campanie. Promit că vom schimba vieți.

Îi mulțumesc lui M. că a intrat în viața mea și m-a făcut să văd din nou potențialul unui astfel de proiect. Să luptăm mai mult pentru el și pentru toate femeile, mamele și copiii singuri care spun – NU vreau o casă, VREAU familia mea!

Dă mai departe! Poate nu acum, poate mai încolo, cineva, undeva, are nevoie de cuvântul tău.

Cu drag,

Mariana Stan

 

Sursa foto: Pinterest

About

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.



Facebook Comments
Author

1 Comment

  1. Pingback: Red Carpet cu Supereroi(ne)! Puterea mamelor – Alexisme

Write A Comment