Red Carpet cu Supereroi a pornit de la o simplă idee despre fapte bune, un eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru copiii și mamele singure, beneficiari ai Asociației Touched Romania. Anul acesta am avut a doua ediție și a depășit așteptările mele ca participare și implicare.

Cât poate costa împlinirea unui vis de copil sau visul unei mame singure, putem aprecia fiecare. Mă gândesc că nu pot fi decât niște sentimente la mijloc, atunci când hotărâm să ajutăm necondiționat.

Sintagma #nudoardecrăciun ține de dialogul cu noi, cu ceea ce ne dorim să dăm înapoi societății indiferent dacă primim înapoi.

Ce mi-am propus?

Să adunăm la un loc oameni care transformă bunătatea în superputere și schimbarea în bine într-un stil de viață. Cred că putem fi buni indiferent de sărbătoare, perioada anului sau prezența unui brad.

Gazda noastră pentru al doilea an consecutiv  a fost Commons (Commons Unirii), o comunitate vibrantă și multiculturală de antreprenori si freelanceri.
Locația este ușor accesibilă și bine poziționată, aproape de stația de metrou Unirii.

Commons organizează evenimente de interes pentru membri comunității și găzduiesc evenimente externe ale companiilor locale și internaționale interesate de spații creative.

Am reunit în cadrul unei prezentări de modă, 45 de femei din online și offline, care au transmis mai departe că noi, femeile, ar trebui să simțim la fel când este vorba de gesturi de compasiune sau sprijin.

Covorul roșu este locul unde am uitat de statut și am valorizat oameni. De aceea un alt obiectiv al acestui eveniment este promovarea brandurilor autohtone, a designerilor români.

Să ai un VIS e un lucru mare. Genul acela de vis care te face să te trezești dimineața, provocându-te să găsești soluții imediate la toate problemele care apar.

Alina Rachieru Ilie, Owner Pineberry, a răspuns tare bine acestui vis, iar chimia dintre noi cred că va defini și restul proiectelor pe care le gândim  împreună.

Este un om muncitor și nonconformist. Printre puținele femei de la noi care a îmbinat plăcerea de a fi producător pentru branduri internaționale cu cea de retailer care se luptă să reziste pe o piață condusă de marile branduri de fast-fashion.

Alina a simțit mereu nevoia de a se alătura și proiectelor sociale, pornind de la ideea că micile sau marile afaceri locale ar trebui să aducă un aport comunității în care activează.

Pineberry este un brand de cămăși 100% românesc – creat în 2010 pentru piața locală, sub umbrela business-ului de familie – o fabrică producătoare de cămăși, înființată în 1994 de către socrul ei, Vladimir Rachieru.

Monica Rădulescu a asigurat partea de accesorii care au completat ținutele Pineberry. BonBons evidențiază latura creativă a Monicăi Rădulescu, un om îndrăgostit de televiziune și PR care adoră să spună povești prin accesoriile create.

Eu, personal, nu cred în fapte mari și strategii. Cred în puterea propriului exemplu și a implicării fiecăruia dintre noi de a da o mână de ajutor acolo unde este nevoie.

Am început să cos BonBons by Monica Rădulescu pentru că voiam să ”îndulcesc” ținute cu ajutorul unor accesorii vesele. Așa că am acceptat cu bucurie invitația Marianei de a aduce puțină culoare în acest proiect caritabil.

Invitata mea specială la acest eveniment a fost Merdiss Tăbârcă, una din cititoarele blogului meu, mamă singură, cu o fetiță superbă. Merediss a venit tocmai de la Carei să defileze pentru a transmite mai departe că  puterea se află întotdeauna în noi.

Povestea ei are urcușuri și coborâșuri, a depășit granițele din online, de unde am aflat despre ea, și a ajuns foarte aproape de sufletul meu. Ne-au legat sfaturi multe, lacrimi dar și momente de optimism.

Merediss este dovada vie că merită să scrii. Atunci când schimbi, în bine, prin ceea ce faci, viața unui om, poți spune că munca ta are sens.

Am vrut să aibă parte de o experiență inedită aici, în București, pe parcursul șederii ei. De aceea ,,am complotat,, împreună cu Cristina Huzum, Director General Adjunct la Hotel Sheraton București, să-i facem o surpriză, un fel de cadou, în avans, de Crăciun. Îi mulțumesc Cristinei pe această cale, știu cât de mult a contat pentru Merediss.

O altă surpriză a evenimentului a venit din partea Magdei Coman, aflată în scaun cu rotile, dar de un curaj absolut. Organizeză anual Gala Atipic Beauty, prin care sprijină persoanele cu dizabilități.

Magda a aflat despre evenimentul meu de pe Facebook și a vrut să fie alături de noi și de Alina Prodan (www.alinaprodan.ro).

Prezența a peste 47 de doamne din online și offline pe covorul roșu m-a făcut să cred și mai mult în campania Fiecare FEMEIE contează. Știm atât de puțin despre noi până în punctul în care suntem nevoite să ne testăm limitele.

Apreciez enorm mărturia și curajul Alinei Gheorghiescu ( www.familiahaihui.ro), care a decis să vorbească atât de deschis despre ce înseamnă violența domestică, atât pentru o mamă, cât și pentru un copil. Curajul și demnitatea sunt rezultatele unei femei care a avut tăria să creadă într-un nou început.

 Nu voi enumera 47 de nume, însă pot preciza că au fiecare ceva aparte care merită transmis oricând, oriunde, cu respect.

Lucrurile și obiceiurile au importanța pe care le-o acordăm

Știu că luna decembrie a fost o perioadă intensă pentru noi toți, mă bucur totuși că am reușit să facem atât de multe fapte bune împreună. Știu că și-au dorit să fie alături de noi și Florina Badea, Diana Mihăilă, Anca Leibovici, Magda Popescu Biclineru, Gia Băicoiu, Raluca Bădiță, Liviana Tane. Le mulțumesc și lor pentru voință, cu precizarea că sunt primele pe listă la următoarea ediție pe care mă voi strădui să o organizez puțin mai devreme.

Sunt recunoscătoare tuturor participantelor, care au trecut peste emoții și au pășit pe covorul roșu alături de copiii mei dragi cu care lucrez la Clubul Adolescenților de la Touched Romania.

Mă bucur că au ascultat povestea spusă de Natalia Ungureanu, CEO Touched Romania, despre lupta mamelor singure și cât de greu este să păstrezi echilibrul atunci când ai în mână destinul unei femei vulnerabile.

A fost o seară în care am repetat în gând cât de important este pentru mine ceea ce fac, cât de mult putem ajuta indiferent de rolul social pe care îl avem și ce înseamnă, de fapt, comunitatea din offline.

Emoțiile de început s-au transformat în puterea de a avea alături o mulțime de femei care ar putea oricând umple paginile unei cărți.

Ne-au făcut seara mai aromată prietenii de la Tucano Coffee (București, Dorobanți), tot cu ajutorul lor au putut fi cumpărate cănile pictate de către copii beneficiari ai asociației Touched Romania.

Prăjiturile de la Lulu’s Cake  realizate cu multă atenție, dragoste și pasiune, din ingrediente naturale, ne-au trimis cu gândul la gustul dulciurilor de acasă. Cuisine Royale ne-a surprins cu aperitivele gustoase, iar pralinele de la Choco Fashion, cu fistic, rom, zmeura, pepene galben, cafea sau vanilie au întregit pofta pentru tabletele de ciocolată albă, neagră sau cu lapte. Toate brandurile menționate au în spate antreprenori care mizează pe calitate, inovație și excelență pe piața din România.

Un loc special îl ocupă Raluca Mohora, GM la Tonic Advertising, cu ajutorul căreia produsele Klorane, create cu respect pentru natură, au ajuns la fiecare dintre participanții la eveniment.

Mulțumirile merg către amicii de la Cabina Foto, locul unde am imortalizat momentele cool ale serii.

Laura Olaru pentru superba  geantă donată acestei cauze.

Roxana Luca – The Make-Up Therapist,
Nancy Dedu Make-Up, doamnele dragi, care au făcut magie în culisele evenimentului.

Recunoștință pentru fotografii,  Cristian Pandia și Mirela Crăciun, fără de care nu aveam fotografiile reușite prezentate acum.

Donațiile voastre au demonstrat faptul că niciodată nu ești prea mare să-ți pui o dorință, de fapt, nu trebuie să aștepți neapărat Crăciunul ca să crezi în daruri sau miracole. Am vrut să ajut la îndeplinirea acestor dorințe cu ajutorul tuturor celor care știu că Supereroii pot schimba destine. 

Despre Red Carpet cu Supereroi au mai scris:
Alexa Stanescu,
https://alexisme.ro/2020/01/09/red-carpet-cu-supereroine-puterea-mamelor
și Diana Moldoveanu
https://designtherapy.ro/lifestyle/anul-in-care-am-cunoscut-niste-supereroi

 

About

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.



Facebook Comments
Author

Write A Comment