Ce înseamnă moda pentru voi? Trenduri, colecții întregi de reviste fashion pentru o documentare mai bună, consum, o țesătură aleasă cu grijă? Ce rol au hainele dincolo de faptul că ocupă un loc binemeritat în dulapul vostru?

V-ați întrebat vreodată unde începe nevoia reală și cum se transformă ea în ceva care ne controlează viața și de cele mai multe ori bugetul?

De când am început să activez în Fashion Revolution Romania mi-am dorit să înțeleg mai bine relația cu hainele pe care le am. Un proces de reevaluare și autoeducare în care am ajuns să cred foarte mult.

Lucrul acesta s-a reflectat ulterior și în felul în care am ales să cumpăr alte haine noi. Totodată am încercat să găsesc o continuitate pentru cele care nu se potriveau stilului meu.

Fashion Revolution este o mișcare globală în mai mult de 60 de țări și ne așteptăm ca mișcarea să crească în continuare! Credem într-o industrie a modei care apreciază oamenii, mediul, creativitatea și profitul în egală măsură și este responsabilitatea tuturor să se asigure că acest lucru se va întâmpla.

În fiecare zi avem oportunitatea de a sărbători moda ca o influență pozitivă, de a conștientiza problemele cele mai presante ale industriei modei, de a arăta că schimbarea este posibilă și de a sărbători pe cei care sunt într-o călătorie pentru a crea un viitor mai etic și mai durabil.

Trist, dar foarte adevărat!

Un studiu realizat de către Fashion Revolution în anul 2017 a arătat că doar 20% din haine erau reciclate, în timp ce 80% ajungeau la gunoi.  Asta înseamnă poluare, iresponsabilitate și o lipsă clară de respect pentru mediu.

Moda sau hainele pe care le purtăm înseamnă mai mult decât vânzări sau profit. Înseamnă continuitate, solidaritate și respect pentru cei din jur.

De aceea, m-am gândit să începem campania de responsabilizare socială, RePURTAT cu DRAG. Timp de două luni (aprilie și mai) ne propunem să facem apel la puterea și empatia comunității pentru a aduna haine în stare bună, pentru beneficiari din centrele sociale din București.

De ce să arunci haine care pot fi o bucurie pentru altcineva care le poate repurta cu drag? Sunt copii și adulți în centrele sociale pentru care haina înseamnă un bun de preț.

Dacă ai în garderoba ta haine ce pot fi date mai departe și prețuite în egală măsură, aș vrea să ne scrii aici https://www.facebook.com/fashionrevolutionromania.org și revenim cu toate detaliile de care ai tu nevoie.

Noi le adunăm, le sortăm și le dăm mai departe. Deocamdată nu avem libertate de mișcare, dar putem ține o evidență a donațiilor voastre. Stăm acasă, dar nu rămânem indiferenți.

La finalul perioadei de carantină alți oameni vor duce povestea hainelor tale mai departe. REpurtat cu DRAG înseamnă grija pentru cei de lângă noi și pentru hainele a căror viață capătă sens.

S-a alăturat inițiativei noastre Laura Bucur de la Love Yard Sale. O parte din hainele nevândute în cadrul evenimentului ei, vor ajunge la beneficiarii din centrele sociale susținute de noi. Asta pentru că Fashion Revolution Romania și Love Yard Sale fac casă bună împreună. Din respect pentru oameni și haine.

Scrie-ne și tu, devino ambasador Fashion Revolution în campania noastră și trimite vestea mai departe celor interesați să facă o faptă bună.

Este simplu să fii responsabil, trebuie doar să ai o doză mică de bunăvoință pentru a schimba lucrurile în bine.

 

Sursa foto – Fashion Revolution

About

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.Facebook Comments
Author

Write A Comment