Sunt o mulțime de femei care iau viața de la capăt. Singure, cu copii de mână, cu posibilități sau fără nici un ban în buzunar, doar hainele de pe ele. Am cunoscut doamne aflate în ambele situații și spre bucuria mea multe dintre ele au reușit.

Uneori mă întreb cât de mare poate să fie singurătatea, durerea sau lipsa de încredere pentru aceste femei. Este unul din motivele pentru care am ajuns la Touched Romania, acum trei ani, și am început un proiect educațional cu adolescenții de acolo, beneficiari ai asociației. Ulterior am aflat și povești de viață, o parte dintre ele le știam de la Natalia Ungureanu, directoarea de la Touched Romania și o bună prietenă, câștigată în timp.

,, Mă simt acasă la Touched Romania. Este greu, dar nu sunt singură”! ( declarația unei mame beneficiare)

Până când am aflat provocările de la Touched, învățasem că, în general, comunitățile sunt mai unite la periferie decât la centru. Acolo sentimentul de apartenență este mai pronunțat.

Apoi, când am construit împreună proiecte pentru mamele singure de acolo, am înțeles cât de greu se păstrează solidaritatea durabilă. Cauți oameni pe care să-i aduci aproape de tine, dar nu este suficient atâta timp cât nu sunt convinși ce înseamnă o cauză comună, dincolo de relații de vecinătate.

Nu vreau să mă pierd printre randuri, totuși îmi doresc să vă povestesc despre un Atelier de Fapte Bune gândit pentru mamele și copiii de acolo. De ce m-am gândit la un atelier?

Fiindcă într-un atelier se lucrează aproape non- stop, este nevoie de multă creativitate și mult suflet pentru ca lucrurile să funcționeze pe termen mediu și lung. Exact ca în această asociație.

Tu trebuie să fii schimbarea pe care o dorești în lume!

Pentru că trăim vremuri grele și este greu pentru toată lumea să se adapteze noilor condiții de viață și muncă, am optat să realizăm aceste ateliere de weekend, respectând normele de distanțare socială, fără să expunem pe nimeni inutil.

Din ceea ce am lucrat la un singur atelier împreună cu adolescenții de la Touched Romania, au rezultat 14 ceainice din porțelan, pictate manual, după imaginația fiecăruia dintre ei. Au fost două – trei ore de muncă, terapie curată pentru toți cei de acolo, și zâmbete de fericire atunci când și-au admirat munca la final.

Ceainicul meu a ajuns tocmai la Carei, județul Satu Mare. A fost cumpărat de Merediss Tabîrcă, o mamă extraordinară, care a fost invitata mea specială la evenimentul Red Carpet cu Supereroi.

 

 

Îmi doresc să-i ajutăm împreună.

Puteți cumpăra ceainicele realizate de ei, 75 de lei nu mi se pare o sumă fabuloasă. Aduceți în casă un produs unicat, rezultat din mâinile unui copil care are nevoie de ajutor alături de mama lui. Toate detaliile referitoare la achizitie si modul în care pot să ajungă la voi, le aflați de la Natalia Ungureanu, email: [email protected] sau la numărul de telefon 0745.190.196.

Unii își doresc singurătatea, alții ar da orice să simtă căldura unei familii. Pentru mine, comunitatea înseamnă putere și empatie, de aceea oameni ca mine, ca tine, pot face mult bine printr-un simplu gest.

Spectacolul care se petrece dincolo de ferestrele noastre, este doar pentru noi și sufletul nostru, poate așa este mai bine uneori. Alteori este bine să împărțim liniștea pe care o trăim acasă și acolo unde nu a fost de mult timp liniște. Vedeți, puțin înseamnă mult. Iar dacă într-o seară de iarnă veți bea o cană de ceai servit dintr-un ceainic cu inimă de copil, să stiți că acolo se ascunde multă, multă putere.

About

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.



Facebook Comments
Author

Write A Comment