Luna aprilie vine cu cele mai bune filme de modă, locale și internaţionale, proiecţii de filme cult cu scenografie și costume spectaculoase. Primul eveniment din România plasat la intersecţia dintre fashion, film și advertising aduce anul acesta și documentare despre personaje marcante din istoria modei.

Bucharest Fashion Film Festival se află la cea de-a treia ediție și pune bazele unui forum de discuţie despre relaţia dintre film și modă prin proiecţii de scurt și lungmetraje, dezbateri și workshopuri.

Între 11 și 14 aprilie 2019, la Cinema Elvire Popesco, Teatrul Odeon, Promenada și Fix|Botanical Bar puteți urmări peste 200 de filme de pe piaţa locală și internaţională. Toate intră în competiţia pentru cele două premii: Cel mai Bun Film și Cea mai bună Producţie Locală. Lor li se adaugă anul acesta și un premiu special pentru inovaţie: Fresh Perspectives.

La Promenada Mall veți găsi un colț de Virtual Reality despre folosirea noilor media și tehnologii în film și în procesul creativ, dar și o expoziţie multimedia, ce cuprinde o selecţie a celor mai interesante fashion films ale momentului.

Documentarul despre revoluționarul designer Alexander McQueen, în selecția celei de-a treia ediții a Bucharest Fashion Film Festival

McQueen (2018) oferă o privire personală asupra vieţii și carierei regretatului designer Alexander McQueen. Numeroasele prezentări avangardiste de modă sunt dovada vie a ingeniozității lui. În scurta sa carieră, McQueen a colaborat cu Tim Burton și Lady Gaga, a creat costume de scenă pentru David Bowie și a regizat videoclipuri pentru Björk.

Regizorii Ian Bonhote și Peter Ettedgui îmbină interviuri exclusive cu prietenii apropiaţi și cu familia lui McQueen cu imagini de arhivă (și o coloana sonoră semnată de celebrul Michael Nyman), alcătuind astfel un portret palpitant al unui designer deopotrivă genial și torturat de propriii demoni.

Henri-Georges Clouzot un maestru al suspansului și rival al lui Hitchcock

Cine-concertul ediţiei, The Inferno Unseen (2017) are la bază filmul neterminat al lui Henri-Georges Clouzot, The Inferno (1964) și a constituit pe atunci un proces extravagant, alimentat de ambiţia regizorului de a ridica cinema-ul acelei perioade la rang de artă avangardistă și de a identifica noi modalităţi de exprimare.

Având-o pe Romy Schneider protagonistă, filmul urma să spună povestea unei obsesii și a unei gelozii extreme care iau forma unor halucinaţii în care Marcel (Serge Reggiani) o vede pe tânăra sa soţie, Odette (Schneider) în ipostaze seducătoare.

The Inferno Unseen (2017) este o variantă reconstruită de Marketa Uhlirova, cercetătoare și fondatoare a Festivalului Fashion in Film din Londra și de compozitorul de muzică electronică Rollo Smallcombe, alături de colaboratori de la British Film Institute și Monocle.

Smallcombe performează live la fiecare proiecţie, în cadrul show-ului Inferno Unseen, care a mai fost prezentat până acum la Barbican Center în Londra, Museum of the Moving Image în New York și Pallazzo Grassi din Veneţia.

Dacă sunteți interesați să faceți voluntariat în cadrul festivalului puteți completa următorul formular- https://bit.ly/2J6PdUu 

Bucharest Fashion Film Festival este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Festivalul prezintă și recompensează atât tinere talente cât și nume consacrate, oferind premii de câte 800 de euro pentru câștigătorii fiecărei categorii: Best Fashion Film, Best Local Fashion Film și Fresh Perspectives.

 

 

Sursa Foto: „McQueen“, Bucharest Fashion Film Festival

About

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.



Facebook Comments
Author

Write A Comment